OI Rio: Hrvatskoj predviđaju osam medalja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska bi na Olimpijskim igrama u Riju trebala osvojiti osam medalja, od čega tri zlatne, predviđa ugledna agencija Infostrada Sports koja se bavi sportskim rezultatima i analizama.

Tako bi se zlatom trebali okititi Sandra Perković u bacanju diska, streljačica Snježana Pejčić u disciplini malokalibarska puška 50 metara trostav, te veslači braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće.

Infostrada nam predviđa dva srebrna odličja u jedrenju, a do njih bi trebali doći Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, te Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn. Također, srebrnu medalju trebali bi osvojiti hrvatski vaterpolisti.

Boksaču Filipu Hrgoviću predviđa se bronca u superteškoj kategoriji, kao i hrvatskim rukometašima

Protekle Olimpijske igre u Londonu bile su najuspješnije za Hrvatsku, koja je tada osvojila šest medalja, tri zlata, jedno srebro i dvije bronce.  Zlatne medalje osvojili su Sandra Perković u disku, Giovanni Cernogoraz u streljačkoj disciplini trap, te vaterpolska reprezentacija. Srebrnu medalju osvojio je četverac na pariće u sastavu David Šain, Damir Martin, Valent Sinković i Martin Sinković, a do bronce su stigli hrvatski rukometaši, te Lucija Zaninović u taekwondou u kategoriji do 49 kilograma. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter