OI: Predsjednik Josipović otvorio Hrvatsku kuću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović otvorio je danas Hrvatsku olimpijsku kuću u Londonu, koja će za vrijeme Olimpijskih igara biti susretište svih hrvatskih sportaša, trenera, novinara, poslovnih ljudi i njihovih gostiju.

Predsjednika Josipovića su pred Kućom dočekali predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop, a potom je obišao sva tri dijela Kuće - dio namijenjen turističkoj promidžbi, dio za gospodarsku suradnju i press-centar.

"Olimpijske Igre su veliki događaj u kojem se sportaši natječu za medalje, ali i stvaraju nova prijateljstva. Nadam se da će ove Igre biti uspješne za Hrvatsku, ne samo po broju osvojenih medalja, već i po promociji Hrvatske na turističkom i gospodarskom planu. London je svojevrsno središte svijeta i zato je vrlo važno da se Hrvatska dostojno predstavi Londonu, a ova Kuća će u tom bitno pomoći", izjavio je predsjednik Josipović, otvarajući Hrvatsku kuću. "Olimpijske igre su veliki događaj, a naši sportaši su uložili puno truda da uopće dođu na Igre. Posjetio sam ih u Olimpijskom selu i uvjerio se u njihovu motivaciju, a za mene su oni svi pobjednici, pa se ne bih usuđivao prognozirati koliko će medalja osvojiti", kazao je Josipović, koji je na upit koji mu je najdraži sport odgovorio da je mladosti igrao nogomet i stolni tenis, a sada - preferans.

Hrvatska olimpijska kuća nalazi se u hotelu Pelham u elitnom dijelu Londona, u ulici Pelham odmah na stanici metroa South Kensington, a za vrijeme Igara služit će i kao ured Hrvatske turističke zajednice. U Hrvatskoj kući će svakodnevno biti upriličene konferencije za novinare, poslovni sastanci i susreti svih Hrvata koji se zateknu u Londonu, a tu će se slaviti i osvojene medalje. U samoj Kući je organiziran i press-centar za brojne hrvatske novinare, pa i one koji nemaju akreditaciju za Olimpijske igre.

Hrvatski predsjednik je sinoć bio i na otvaranju Igara, a prije samog otvorenja sastao se i sa britanskim premijerom Davidom Cameronom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter