OI: Pobjeda rukometašica, Čilić i Dodig u 2.kolu, Stipanović treći

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na olimpijskoj regati u britanskom Weymouthu laseraši su odradili svoja prva dva plova, a hrvatski jedriličar Tonči Stipanović je ukupno treći. Zabilježio je peto i šesto mjesto. Tina Mihelić je u prva dva plova u Laser Radialu bila 14. i 12., dok su Pavle Kostov i Petar Cupać 17. nakon prvog dana.

U susretu drugog kola skupine A olimpijskog turnira rukometašica Hrvatska je pobijedila  Angolu 28:23 (13:11). Nakon dva kola Hrvatice imaju pobjedu i poraz, jer su u uvodnoj utakmici izgubile od Brazilki (23-24).

Među izabranicama Vladimira Canjuge najefikasnije su bile Zebić sa 9 i Penezić sa 5 golova, a ekipu Angole predvodile su Marcelina Kiala i Guialo sa po 5 pogodaka.

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić; Tatari 3, Jovetić 4, Šerić, Gaće, Pušić-Koroljević, Horvat 3, Franić 2, Penezić 5, Lovrić, Zebić 9 (5), Milanović-Litre 1, Bašić 1.

ANGOLA:  Barbosa, Direito; Viegas, Morais 3, Almeida 1, Guialo 5 (3), Fernandes 1, Luisa Kiala 1, Bernardo 2, Carlos 4, Barros 1, Marcelina Kiala 5, Santos, Cazanga.

Sedmerci: Hrvatska 5 (5), Angola (5 (3).

Isključenja: Hrvatska 4, Angola 6 minuta.

U trećem kolu Hrvatska igra protiv Rusije, u srijedu u 22.15 sati.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija je u drugom kolu skupine A olimpijskog turnira pretrpjela i drugi poraz, ovoga puta od Kine - 58:83 (21:24, 10:15, 14:25, 13:19).

Naše košarkašice su i u drugom nastupu u Londonu izgubile sa 25 koševa razlike, ali za razliku od prvog susreta protiv Amerikanki u kojem su 30 minuta pružale odličan otpor najvećim favoritkinjama natjecanja, protiv Kine su podbacile i to sve redom osim kapetanice Sandre Mandir koja je bila i najefikasnija u našoj reprezentaciji, postigla je 22 poena.

Nakon poraza od Kine našim su košarkašicama uvelike smanjene šanse za prolazak u četvrtfinale, u posljednja tri nastupa morale bi ostvariti dvije pobjede što neće biti jednostavno s obzirom da će im suparnice biti Čehinje, Angolke i Turkinje.

U trećem kolu naše će košarkašice u srijedu igrati protiv Češke s početkom u 21 sat. (Hina)

Tenis: Čilić i Dodig u drugom kolu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u prvom je kolu olimpijskog turnira svladao Austrijanca Jurgena Melzera s 2:0 u setovima 7:6 (5), 6:2. U drugom kolu igrat će protiv Australca Lleytona Hewitta, wimbledonskog pbojednika otprije 10 godina, koji je u prvom kolu nadigrao Ukrajinca Sergija Stahovskog s 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:3).

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u drugo kolo olimpijskog turnira u Londonu nakon što su u dvoboju prvog kola bez većih problema pobijedili Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Santiaga Giralda 6:3, 6:4

Stolni tenis: Gaćina ispao u osmini finala

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina nije se uspio plasirati u četvrtfinale olimpijskih igara u Londonu. U dvoboju osmine finala pobijedio ga je osmi igrač svijeta Tajvanac Chih-Yuan Chuanga 4:2 (11:8, 11:5, 11:4, 7:11, 3:11, 11:5). Gaćina je jutros u trećem kolu pobijedio Rusa Aleksandra Šibajeva sa 4:3

Plivanje: Pavlin 30. na 200 mješovito

Hrvatska plivačica, 20-godišnja Kim Daniela Pavlin zauzela je 30. mjesto u kvalifikacijama na 200 metara mješovito te se nije uspjela plasirati u polufinale.

Pavlin je u Londonu plivala 82 stotinke sporije od osobnog rekorda postavljenog ove godine. Posljednje, 16. mjesto koje vodi u polufinale zauzela je Brazilka Joanna Melo sa 2.91 sekunde boljim vremenom od Pavlin.

Streljaštvo: Đurković 36., Gorša 43. u zračnoj pušci

Hrvatski strijelci Bojan Đurković i Petar Gorša nisu uspjeli izboriti nastup u finalu discipline zračna puška 10 metara.

Đurković je s 590 pogodaka zauzeo 36. mjesto, dok je Gorša s 586 pogodaka bio 43. u konkurenciji 47 strijelaca, dok se u finale plasiralo najboljih osam.

Za posljednje, osmo mjesto koje vodi u finale bilo je potrebno 596 pogodaka.

Gorši je ovo bio jedini nastup na Igrama u Londonu, dok će Đurković još nastupiti i u disciplini malokalibarska puška 50 metara u petak, te u olimpijskom trostavu za tjedan dana. (Hina, foto REUTERS)

 


Podijeli: Facebook Twiter