OI: Marin Cilic i Ivan Dodig bez polufinala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marin Cilic i Ivan Dodig nisu uspjeli krenuti stopama Gorana Ivaniševica i Gorana Prpica te Marija Ancica i Ivana Ljubicica, broncanih prije 20 odnosno osam godina u parovima na OI u Barceloni i Ateni.

Ostali su bez polufinala turnira što se igra na travi Wimbledona. U cetvrtfinalu Medugorce su svladali Španjolci David Ferrer i Feliciano Lopez, sa 6:4, 6:4.

U prvom gemu meca pao je servis Dodiga, u trecem gemu drugog seta pocetni udarac Cilica i to se više nije dalo nadoknaditi. Naime, hrvatski dvojac u cijelom mecu nije imao nijednu "break" loptu. Šteta. Bila je ovo lijepa prigoda za jednu (neocekivanu) medalju. Imali su i brojnu podršku, stigle su košarkašice, sestre Zaninovic, Tina Erceg...

- Cetvrtfinale je velik doseg. Medutim, ostaje žal za propuštenim, mogli smo uci u konkurenciju za medalje - kaže Cilic. - Španjolci su jako dobar par, ali ono što nas je bacilo u minus su ta dva "breaka" kad smo igrali uz vjetar. To nam je stvorilo dodatnu nervozu, htjeli smo svaki poen napraviti nešto idealno. Nismo se poklopili, kad bi jedan odigrao dobro drugi bi pogriješio, teško je bilo pronaci pravu priliku. (Z. H.)


Podijeli: Facebook Twiter