OI: Jamajčani zlatni na stotki sa svjetskim rekordom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Štafeta Jamajke na 4x100 metara u sastavu: Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake i Usain Bolt osvojila je naslov olimpijskog pobjednika Olimpijskim igrama u Londonu, a za to je morala trčati novi svjetski rekord od 36.84 sekundi, što je za 20 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda kojega je također držala Jamajka sa Svjetskog prvenstva u Daeguu prošle godine.

Srebro su osvojili Amerikanci Trell Kimmons, Justin Gatlin, Tyson Gay i Ryan Bailey koji su trčali drugi rezultat svih vremena od 37.04, a broncu trkači iz Trinidada i Tobaga - Keston Bledman, Marc Burns, Emmanuel Callender i Richard Thompson sa 38.12.

Bolt (25) je slavljem u štafeti ponovio rezultat iz Pekinga otprije četiri godine kada je bio zlatni na 100, 200 i 4x100 metara, te sada u svojoj kolekciji ima šest zlatnih olimpijskih odličja.

Jamajčani su tako na najbolji način zaključili natjecanja na Olimpijskom stadionu u Londonu gdje su postavljena čak tri nova svjetska rekord - David Rudisha na 800 metara, američka ženska štafeta na 4x100 metara te jamajčanska muška štafeta na 4x100 metara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter