OI: Hrvatski četverac ide u finale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u susretu je 3. kola skupine A na Olimpijskim igrama u Londonu pretrpjela i treći poraz, bolje od naših igračica bile su Čehinje sa 70:89.  Ovim porazom naše su košarkašice praktički ostale bez izgleda za plasman u četvrtfinale iako su im do kraja natjecanja u skupini ostale još dvije utakmice. U 4. kolu će u petak s početkom u 10 sati igrati protiv Angole.

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nalazi se na trećem mjestu nakon šest jedrenja klase Finn na olimpijskoj regati u Weymouthu. Stipanović je danas bio sjajan treći i prvi nakon čega je napredovao sa petog na treće mjesto sa 19 bodova, s dosta dobrom prednošću ispred četvrtoplasiranog Šveđanina Myrgrena koji ima 35 bodova. Prvi je Cipranin Pavlos Kontides sa 12 bodova, a drugi Australac Tom Slingbsy s bodom više.

Danas su još jedrili 49er, Laser Radial i RS:X, svi po dva plova, dok su jedriličari u klasama Finn i Zvijezda imali dan odmora. Tina Mihelić se nalazi na 20. mjestu nakon šest jedrenja klase Laser Radial, Pavle Kostov i Petar Cupać zauzimaju 16. mjesto u klasi 49er, dok je Luka Mratović na 23. mjestu klase RS:X nakon četiri jedrenja

Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u četvrtfinale olimpijskog turnira muških parova u tenisu, oni su u susretu 2. kola uvjerljivo sa 6:3, 6:2 svladali Šveđane Johana Brunstroma i Roberta Lindstedta za samo sat vremena igre. U četvrtfinalu suparnici će im biti Španjolci David Ferrer i Feliciano Lopez.

Hrvatski četverac na pariće u sastavu Damir Martin, Martin Sinković, Valent Sinković i David Šain plasirao se u srijedu u finale na Olimpijskim igrama u Londonu nakon što je u svojoj polufinalnoj skupini bio najbrži s vremenom 6:03.39.

Hrvatski veslači prepustili su vodstvo u prvom dijelu staze ruskoj posadi koja je bila najbrža na 500 i na 1.000 metara, a naši su na obje dionice imali zaostatak od 1,4 sekunde. Tada su naši povećali broj zaveslaja i na 1.500 m već uvjerljivo vodili, a Rusi su postali žrtva svog tempa na početku i sve više padali u poretku pa su ih na kraju prestigle posade Australije i Velike Britanije.

Finale su osigurale prve tri reprezentacije iz svake skupine, a u drugoj polufinalnoj skupini to je uspjelo reprezentacijama Njemačke, Estonije i Poljske. (Hina)

Vekić u C finalu

Hrvatski veslač Mario Vekić izborio je  danas plasman u C finale u samcu nakon što je u svojoj skupini bio najbrži s vremenom 7:33.51.

Vekić je iza sebe ostavio indijskog veslača Sawarna Singha (7:36.25) te Mathiasa Raymonda (7:38.17) iz Monaca. To znači da će se Vekić u C finalu boriti za plasman od 13. do 18. mjesta, a ta je utrka na rasporedu u petak u 10.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter