OI: Druga pobjeda vaterpolista i rukometaša, poraz Čilića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu drugog kola B skupine olimpijskog turnira u Londonu rukometaši Hrvatske su deklasirali Srbiju 31:23 (13:9) i nakon dvije odigrane utakmice imaju maksimalna četiri boda. 

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić sa osam golova pri čemu je tri zabio iz sedmeraca, Manuel Štrlek je dodao pet golova, Igor Vori također pet, dok su Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak zabili po četiri gola. Venio Losert je sakupio devet, a Mirko  Alilović osam obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Marko Vujin sa šest golova, dok je Nenad Vučković zabio pet golova.

U susretu trećeg kola Hrvatska će u četvrtak, 2. kolovoza igrati protiv Mađarske s početkom u 15.30 sati.

HRVATSKA: Losert, Alilović; Balić 1, Duvnjak 4, Lacković 4, Kopljar 1, Vori 5, Gojun 1, Horvat 2, Vuković, Buntić, Štrlek 5, Čupić 8 (3), Ninčević. Izbornik: Slavko Goluža.

SRBIJA: Marjanac, Stanić; Vujin 6, Nikčević 1, Manojlović 2, Toskić 2, Ilić, Marković, Prodanović 1, Rnić 4, Beljanski, Vučković 5, Čutura, Stanković 2. Izbornik: Veselin Vujović

Sedmerci: Hrvatska 3/4, Srbija 1/1

U drugom kolu A skupine olimpijskog turnira vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Španjolsku 8:7 (2:1, 3:2, 2:4, 1:0). Utakmica je odigrana u Waterpolo Areni, a sudili su  Margeta iz Slovenije i Koryzna iz Poljske.

Hrvatski vaterpolisti, nakon što su u nedelju u prvom kolu sa 8:6 pobijedili Grčku, danas su do druge pobjede došli teže nego što smo očekivali, a na kraju će ostati vječita enigma je li lopta nakon udarca Pereza četiri sekunde prije kraja utakmici cijelim obujmom prešla liniju ili ne.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Italije u četvrtak u 20.40 sati.

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Bošković 1, Dobud 2, Joković, Buljubašić, Muslim, Bušlje 1, Sukno 2 (1), Barač, Hinić 1, Obradović, Vićan.

ŠPANJOLSKA: Aguilar, M. Garcia, Martin, Sziranyi, Molina, Minguell 1, Mallarach, Espanol 4, Valles, Perrone 2, Perez, J. Garcia, Lopez.

Petereci: Hrvatska 1 (1), Španjolska 2 (0).

Realizacija igrača više: Hrvatska 12 (5), Španjolska 8 (2).

Tenis:Tenisač Marin Čilić poražen je u drugom kolu olimpijskog turnira u Londonu od Australca Lleytona Hewitta 4:6, 5:7. Čilić je bio veliki favorit protiv 31-godišnjeg Australca, trenutačno 159. igrača s ATP ljestvice, no nakon 96 minuta igre morao je potpisati poraz. Čilić je tijekom susreta imao četiti break lopte no nije iskoristio niti jednu, dok je Hewitt iskoristio dvije od čak devet break lopti. Bio je to njihov prvi međusobni susret.
Čiliću sada preostaje još nastup u konkurenciji parova gdje njega i Ivana Dodiga u drugom kolu očekuju Šveđani Johan Brunstroem i Robert Lindstedt.

Jedrenje:  Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i dalje je odličan, četvrti nakon šest jedrenja klase Finn na olimpijskoj regati u Weymouthu, dok je Tonči Stipanović nakon četiri jedrenja u Laseru na petom mjestu. Pavle Kostov i Petar Cupać u klasi 49er nakon četiri jedrenja zauzimaju 16. mjesto, Tina Mihelić je u kalsi Radial na 19. mjestu nakon četiri jedrenja, Marin i Dan Lovrović su 15. u Zvijezdi, dok je Luka Mratović 21. u RS:X nakon dva jedrenja. Finaši i Zvijezde sutra imaju dan odmora, ostali jedre po dva plova.

Veslanje: Hrvatski veslač Mario Vekić nije se uspio plasirati u polufinale samaca. U svojoj četvrtfinalnoj skupini Vekić je zauzeo četvrto mjesto, a u polufinale su se plasirala prva trojica. Vekić je ciljem prošao u vremenu od 7:05.78, pa će natjecanje nastaviti u borbi za plasman od 13. do 24. mjesta.

Judo: Hrvatska judašica Marijana Mišković nije se uspjela plasirati u četvrtfinale olimpijskog turnira. U prvom kolu kategorije do u 63 kilograma Mišković je bila slobodna, a u osmini finala svladala ju je trostruka svjetska prvakinja Japanka Yoshie Ueno, to već u 16. sekundi borbe.

Ranije u utorak ispao je i Tomislav Marijanović koji je izgubio dvoboj prvog u kategoriji do 81 kilograma, bolji od našeg predstavnika bio je Gruzijac Avtandil Čirikišvili koji ga je svladao s 1:0.

Mačevanje: Hrvatski mačevalac Bojan Jovanović nije se uspio plasirati u drugo kolo olimpijskog turnira. U prvom kolu izgubio je u produžetku od Meksikanca Daniela Gomezas 14:15. Ovim porazom Jovanović je okončao svoj nastup u Londonu.

Jovanović je prvi hrvatski predstavnik u mačevanju od samostalnosti, te prvi nakon Branka Tretinjaka i Vladimira Mažuranića, koji su u Berlinu 1936. nastupili za Jugoslaviju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter