OI: Diskvalificirana Kineskinja napušta badminton

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kineska igračica badmintona Yu Yang, koja je u srijedu diskvalificirana na olimpijskim igrama u Londonu nakon što je namjerno izgubila meč u paru, objavila je da prekida svoju karijeru.

Yu je jedna od osam igračica badmintona iz četiri para, koji su diskvalificirane nakon optužbi "da nisu dale sve od sebe kako bi pobijedile" u mečevima u skupini u utorak u Londonu a sve kako bi dobile lakše protivnika u nastavku natjecanja.

Kažnjena je i partnerica u paru Yu Wang Xiaoli, zatim četiri južnokorejske igračice iz dva para Jung Kyung-eun i Kim Ha-na te Ha Jung-eun i Kim Min-jung, i na kraju indonezijski par Greysia Polii i Meiliana Jauhari.

"Ovo je moje zadnje natjecanje. Zbogom Međunarodnom badminton savezu, zbogom badmintonu kojeg toliko volim", napisala je  Kineskinja na svom blogu. "Mi smo samo izabrale iskorisiti pravila a da ne predamo meč. I to samo zato da bismo bile sposobne bolje natjecati u drugom krugu (knock out fazi) natjecanja. Ovo je prvi put da je promijenjen format natjecanja na olimpijskim igrama. Zar ne shvaćaju kakvu štetu rade sportašima".

Yu Yang i njena partnerica u paru Wang Xiaoli svjetske su prvakinje iz 2011. i svjetske igračice broj jedan. Yu Yang, koja ima tek 26 godina, u blogu je povjerila kako joj je ovom diskvalifikacijom "uništen san", nakon četiri godine intenzivnih priprema. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter