OI: Damir Martin nosi zastavu na zatvaranju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Član srebrnog četverca na pariće Damir Martin nosit će hrvatsku zastavu na zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu, potvrdili su iz Misije HOO-a.

Veslač Damir Martin dobio je tu čast da s hrvatskom zastavom prođe počasni krug u nedjelju na Olimpijskom stadionu, na svečanosti zatvaranja čiji će vrhunci biti gašenje olimpijskog plamena, te predaja olimpijske zastave sljedećem domaćinu, brazilskom Rio de Janeiru.

Svečanost zatvaranja trajat će dva i pol sata, od čega će čak sat vremena trajati glazbeni dio s nastupima The Who, Briana Maya, Georgea Michaela, kao i pojavljivanjem poznatog dvojca iz humoristične serije "Mućke" - Delboya i Rodneya.

U nedjelju u 12 sati po hrvatskome vremenu, rukometaši igraju za broncu protiv Mađara, a u 17 sati vaterpolisti će se u finalu boriti za zlato s Talijanima.

U Hrvatsku su se već vratili zlatni Sandra Perković i Giovanni Cernogoraz, te srebrni veslač Martin Sinković, dok u ponedjeljak u 13.25 sati u Zagreb slijeću preostali hrvatski odličnici. Tako će se tim letom vratiti brončana Lucija Lucija Zaninović i njezina sestra Ana, srebrni veslači Damir Martin, David Šain i Valent Sinković, vaterpolisti i rukometaši.

Primorac nije izabran u Komisiju sportaša

Sudionik sedam olimpijskih igara, hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac (43) nije izabran u Komisiju sportaša pri Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO). Primorac je bio među 21 kandidatom za četiri upražnjena mjesta u komisiji na izborima na kojima su mogli sudjelovati svi sportaši koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama u Londonu.

Na izborima je od 16. srpnja do 8. kolovoza glasalo 6924 sportaša, odnosno oko 64 posto sudionika Igara, a najviše glasova dobili su slovačka streljačica Danka Bartekova (2295), australski veslač James Tomkins (1802), zimbabveanska plivačica Kirsty Coventry (1797) i francuski kanuist na divljim vodama Tony Estanguet (1779).

Nakon odobrenja MOO-a, njih četvero će tijekom svečanosti zatvaranja u nedjelju i službeno biti imenovani u komisiju umjesto Hichama El Guerrouja, Ranije Elwani, Franka Fredericksa i Jana Železnog, kojima je istekao osmogodišnji mandat.
(Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter