Ogranicenja prometa na Ipsilonu ostaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog ubrzavanja gradnje Ipsilona i otvaranja dionice Kanfanar Pule za iducu, a Kanfanar – Umag za sezonu 2011. te vremenskih neprilika Bina Istra nece za predstojecih praznika ukinuti ogranicenja odvijanje prometa. Dionica Ipsilona od Pazina do Žminja ce biti zatvorena i za to vrijeme jer se gradnja nece prekidati, a vozaci ce kao zaobilazni pravac moci koristiti županijsku cestu na istoj relaciji. Otvaranje ovog dijela Ipsilona ocekuje se tak 26. ožujka iduce godine.

Cvor Baderna ce i dalje biti zatvoren do 30. sijecnja iduce godine. Postojala je mogucnost njegovog otvaranja za predstojece božicne i novogodišnje praznike, ali su stalne kiše, a potom i snijeg omeli asfaltiranje, pa su od toga u Bina Istri morali odustati. Cvor Baderna se tako i dalje obilazi sa cvora Medaki, preko Žbandaja, Poreca i cvora Višnjan i obratno. Ostala privremena ogranicenja prometovanja zbog miniranja se ukidaju do 4. sijecnja, kada ce se radovi nastaviti.

- Gradilište od Pazina do Žminja sa viskom usjecima mora biti na vrijeme gotovo, kako bi kasnije, nakon iduce turisticke sezone, mogli zatvoriti drugi dio od Žminja do Kanfanara, koji ima još više usjeke. Do tada ce Bina Istra sa Županijskom upravom za ceste rekonstruirati županijsku cestu na istoj relaciji, koja ce zamijeniti Ipsilon, rekao nam je pomocnik direktora Bina Istre Aleksa Ladavac.


Podijeli: Facebook Twiter