Oglas za skidanje crne magije je samo šala?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plakati koji pozivaju na skidanje crne magije, s tocno navedenim imenom i prezimenom žene koja pruža te usluge, uz što ide i skidanje uroka s garancijom, uklonjeni su u srijedu u centru Umaga. Domišljato su bili cak i oblijepljeni s crnom trakom. S obzirom da je nemoguce legalizirati taj posao, a još je teže vjerovati da bi osoba koja se time bavi u svom stanu po gradu stavila oglase i tako tražila klijente, vrlo se vjerojatno radi o necijoj neslanoj šali, ili, po domace receno, obicnoj kativeriji.

Za osobe koje, recimo, gataju iz karata ili kave i bave se slicnim stvarima s one strane stvarnosti uglavnom se sazna usmenom predajom, jer djeluju u ilegali.

Citateljica nam je poslala fotografije tih crno uokvirenih plakata, koje je u nedjelju našla ispred robne kuce.

- Uistinu sam se šokirala ugledavši prijetece plakate polijepljene po cijelom Umagu. Vodila sam svoju unucicu u šetnju te zastala i sva protrnula od straha uocivši veliki javni poziv na skidanje uroka i crne magije, povoljno i s garancijom. Sva sreca da moja unucica još ne zna citati, ali me je ipak upitala što je to. Strašno sam se razljutila što se na ovakav nacin ljudi oglašavaju. Možda bih razumjela da se oglasila neka tvrtka, ali ondje piše ime, prezime i adresa osobe koja provodi obrede crne magije. Kontaktirala sam i svecenika koji mi je rekao da se ne brinem i da ostanem jaka u svojoj vjeri, javlja Slavica iz Umaga.

Dodaje da bi inspekcija trebala obici tu osobu, koja na tudoj nesreci izvlaci novac. Umažanka upozorava svoje sugradane da ne nasjedaju takvim provokacijama i prevarantima.

U upravi robne kuce nisu znali za te plakate, pa su ih nakon našeg upita odmah uklonili s površina koje oni održavaju. Radi se o prostoru ispred marketa Konzum koji je vrlo frekventan, narocito u jutarnjim satima. U gradskoj upravi takoder nisu imali informacija o tome, niti je itko prijavio tako nešto. Zadatak da ih poskidaju, ako ih još negdje pronadu, dobili su u srijedu komunalni redari. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter