Oformljena radna skupina za izgradnju pulskog bazena

Površina na stadionu Veruda gdje se planira graditi bazen (N. LAZAREVIĆ)
Površina na stadionu Veruda gdje se planira graditi bazen (N. LAZAREVIĆ)

Nakon što smo gradskoj upravi poslali upit kada se, s obzirom na najave iz rujna da će to učiniti u listopadu, namjerava prezentirati projekt izgradnje Gradskog bazena, i to kako zainteresiranim "vodenim" klubovima tako i javnosti, iz Grada Pula oglasili su se priopćenjem da je u ponedjeljak u prostorijama pulske Komunalne palače pulski gradonačelnik Boris Miletić održao sastanak s predstavnicima koordinacije udruge i klubova na kojemu su definirani budući konkretni koraci vezani za izgradnju bazena u Puli.

Izrada dokumentacije sljedeće godine

- Pokazali ste odgovornost i ozbiljan pristup samom projektu izgradnje gradskog bazena u Puli i nadam se da će naša suradnja i dalje biti konstruktivna. Kada je riječ o bazenu, smatram da je najvažnije da našim sugrađanima omogućimo korištenje bazena, kako za rekreaciju i školu plivanja tako i za sportove na vodi. Na to smo se obvezali i to je nešto što ćemo u ovom mandatu i ostvariti. Neovisno o dimenzijama bazena, o čemu će odluku donijeti Gradsko vijeće, njegova izgradnja mora biti racionalna i isplativa, a objekt energetski učinkovit kako bi troškovi funkcioniranja i održavanja bili održivi za javne financije, kazao je gradonačelnik.

Dodao je da je ove godine zbog porezne reforme bilo nužno poduzeti niz mjera kako bi zadržali dostignutu razinu društvenog standarda te da će se u proračunu za iduću godinu predvidjeti sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju bazena.

Predstavnik koordinacije klubova i udruga za izgradnju bazena Gordan Krčelić istaknuo je da bazen za jedan grad predstavlja civilizacijski doseg te se složio da ne smije biti "uteg" gradskim financijama.

Koordinacija traži olimpijski bazen

- Naš je stav da je Puli potreban bazen olimpijskih dimenzija jer je moguća bolja eksploatacija, odnosno omogućava istodobno korištenje više skupina korisnika. Na bazen ne treba isključivo gledati kao trošak već je potrebno sagledati i prihodovnu stranu, smatra Krčelić.

Upravo stoga, i na prijedlog gradonačelnika, dogovoreno je formiranje radne skupine od nekoliko članova - predstavnika Grada Pule, Gradskog vijeća i koordinacije, koja će se sastajati jednom tjedno kako bi uspostavili što bolju komunikaciju te definirali sve što tako značajan projekt iziskuje, a prvi sastanak zakazan je za ponedjeljak.

Prema posljednjim informacijama, Gradski bazen izgradio bi se na površini iznad stadiona SRC Uljanik-Veruda, odnosno ispod Ulice Veruda odmah do dvorane boćališta. Kao razlog premještanja budućeg bazena s već rezervirane površine pomoćnog nogometnog igrališta na Valkanama na stadion Veruda, navedeno je da je na Verudi već izgrađena kompletna komunalna infrastruktura te dapostoje i dva parkirališta. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter