Odvjetniku Željanu Hrvatinu vraćen Audi

 (D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Odvjetniku Željanu Hrvatinu vraćen luksuzni Audi Nakon godinu i četiri mjeseca od pokretanja istrage u aferi "Cetinski - Končar", teške navodno na desetke milijuna kuna, u sklopu koje je na Županijskom sudu u Puli doneseno i rješenje o blokadi računa te zapljeni pokretne i nepokretne imovine osumnjičenika, jučer je jedan od njih ukupno jedanaest, odvjetnik Željan Hrvatin, izvojevao, kako nam je rekao, "jednu malu pobjedu". Naime, jučer je iz Zagreba u Rovinj dovezao Audi Q7.

Temeljem rješenja istražnog suca Županijskog suda u Puli Željanu Hrvatinu je još 16. svibnja 2011. godine osim Audija Q7 zaplijenjen i Audi A3, a njegovoj supruzi Romini skuter marke Piaggio te plovilo Ranieri Sea Lady 23 s vanbrodskim motorom Yamaha. Privremeno oduzete pokretnine bile su povjerene Agenciji za upravljanje državnom imovinom.

Po žalbi supružnika na pulskom je sudu u prosincu prošle godine istražni sudac Svetislav Vujić donio rješenje temeljem kojeg je Hrvatin, da bi dobio natrag Audi Q7, koji je registriran na njegov odvjetnički ured, trebao uplatiti jamčevinu u iznosu od 225.000 kuna.

Potom se Hrvatin obratio i Vrhovnom sudu koji je u lipnju ove godine djelomično prihvatio njegovu žalbu, a osim što je riješeno da mu se Audi Q7 vrati u posjed, navedeno je i da je nalaganjem jamčevine od 225.000 kuna Županijski sud u Puli prekoračio zakonske ovlasti.

Vrhovni sud prihvatio je i žalbu Romine Hrvatin pa bi ovih dana i njoj trebao biti vraćen u posjed skuter, ali ne i gliser.  Željanu Hrvatinu, supruzi i njegovom ocu Josipu blokirana je sva preostala imovina. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter