Odvjetnik Zadro osuden za ubojstvo i ide na psihijatriju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Usporenog govora, tupog pogleda i vidno deblji odvjetnik Darko Zadro doveden je u ponedjeljak vezan lisicama na Županijski sud u Zagrebu, koji je nakon višesatne rasprave odlucio prisilno ga smjestiti u psihijatrijsku ustanovu.

Istom je sudskom presudom proglašen krivim za ubojstvo što ga je u neubrojivom stanju pocinio 14. rujna prošle godine u Trakošcanskoj ulici u Zagrebu.

Tog dana nešto iza podneva naoružan revolverom ušao je u sportsku kladionicu koja se nalazi u prizemlju zgrade u kojoj je živio te je bez ikakvog povoda poceo pucati.

Utvrdeno je naknadno da je to ucinio zbog kokainske psihoze, a hici što ih je ispalio usmrtili su 22-godišnjeg Jakšu Denicha, ali i ugrozili živote zaposlenice i dostavljaca koji su se nalazili u kladionici.

Presudom kojom je Zadro proglašen krivim i za posjedovanje 3,27 grama kokaina oduzeto mu je i streljivo te pištolj kojim je ubio Denicha.

U meduvremenu je pravomocna postala presuda kojom je zbog obiteljskog nasilja kažnjen s cetiri godine zatvora. Vijece Županijskog suda o tome je raspravljalo samo dva dana nakon što je ubio Denicha.

Buduci da je u meduvremenu proglašen neubrojivim sasvim je izvjesno da tu kaznu nece služiti iza rešetaka.


Podijeli: Facebook Twiter