Odvjetnik: Seks je bio s pristankom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši šef Medunarodnog monetarnog fonda Dominque Strauss-Kahn imao je seksualni odnos sa sobaricom Nafissatou Diallo, koja ga je optužila za silovanje, ali se on dogodio uz obostrani pristanak, rekao je u razgovoru za Reuters DSK-ov odvjetnik Benjamin Brafman.

"Taj je odnos bio kratak, i ona je u njemu sudjelovala dragovoljno", rekao je Brafman.

Americki sudac Michael Obus odlucio je u utorak obustaviti postupak protiv Dominique Strauss-Kahna na zahtjev tužitelja, koji je odustao od tužbe zbog utvrdenih nedosljednosti i laži u iskazima sobarice hotela Sofitel u New Yorku.

Time je okoncana tromjesecna sudska saga koja je koštala Strauss-Kahna funkcije predsjednika Medunarodnog monetarnog fonda (MMF) i teško naštetila njegovu ugledu.

Bivši francuski ministar bio je optužen po sedam tocaka, medu kojima su pokušaj silovanja i seksualni napad.

Državni tužitelj New Yorka Cyrus Vance pojasnio je da je Nafissatou Diallo, sobarica koja je optužila Strauss-Kahna da ju je prisilio na oralni seks u apartmanu hotela Sofitel 14. svibnja, lagala u više navrata istražiteljima.

Odvjetnik Brafman je rekao da se pokazalo da je njezina prica lažna ponajviše iz fizickih razloga. Sobarica je, naime, dosta viša i krupnija od DSK-a. "Da je to preraslo u šakacki dvoboj, ona bi vjerojatno pobijedila. Ona je krupna i još se bavi fizicki zahtjevnim poslom", rekao je. "Medutim, nitko od njih dvoje nije imao nijedan znak traume, modricu, ogrebotinu, po kojima bi se moglo vidjeti da je došlo do sukoba. To njezinu verziju price cini potpuno nemogucom", dodao je Brafman.

Kenneth Thompson, odvjetnik Nafissatou Diallo, izjavio je da "Brafmana nece udostojiti odgovora na tako sramotne komentare o njegovoj klijentici". (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter