Odvjetnik obitelji Bilić: To je nedvojbeno Antonija!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zavod za sudsku medicinu policiji je poslao prve rezultate obdukcije, u kojima piše da dijelovi ljudskih kostiju pronađeni na smetlištu kamionskog parkirališta u selu Fulaje pripadaju mlađoj ženskoj osobi, javlja HRT.

To dodatno pojačava sumnje da posmrtni ostaci, uz pronađenu odjeću i kosu, pripadaju nestaloj Antoniji Bilić.

Konačnu potvrdu da se doista radi o Antonijinom tijelu trebala bi dati DNK analiza. Prve informacije HTV-a glasile su da bi prvi rezultati DNK analize mogli bi stići već tijekom noći. Pokazalo se da to nije točno.

"Odmah su uzeti uzorci bedrene kosti, zuba i kose i krenulo se s DNK analizom. Nadamo se da će nalaz biti gotov unutar nekoliko dana. Točan datum ne mogu reći. Radi se o složenoj analizi, ne može biti gotova večeras. Treba pričekati nekoliko dana. Kada analiza bude gotova, bit će obaviješteni DORH pa zatim i javnost. Vjerojatno će biti u ponedjeljak, ali trudit ćemo se da bude što ranije", kazao je za HTV Davor Strinović, predstojnik Zavoda za sudsku medicinu.

Kosti su, podsjećamo, pronađene nekoliko kilometara od odmorišta Modruš, gdje je u 7. lipnja prošle godine zadnji put lociran signal Antonijinog mobitela. Osim kostiju, pronađeni su žuta vrpca za kosu, ostaci kose i plave traperice. Obitelj Bilić sudjeluje u istrazi i identifikaciji predmeta.

Antonijini najbliži za sada ne žele komunicirati s javnosti. Odvjetnik Ljubičić tvrdi da su prihvatili sve što se zbiva i da samo žele znati što se s Antonijom dogodilo.

Informacije očekuju u svojoj obiteljskoj kući u Kričkama kraj Drniša. Put prema njihovoj kući blokirao je policijski automobil kako ih novinari ne bi maltretirali u ovim teškim trenucima.

Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić, potvrdio je da se čuo s njima nakon što su kosti pronađene. No, ne želi ih, kako kaže, svako malo zvati na telefon kako ih ne bi ometao u ovim teškim trenucima.

Ljubičić kaže kako je već sada sasvim siguran da su pronađeni Antonijini posmrtni ostaci. "Nedvojbeno je da je to Antonija", kaže Ljubičić. Tvrdi da svoj zaključak temelji na analizi dokaza sa suđenja i obavljenoj rekonstrukciji. "Još prije godinu dana upozoravao sam da to mjesto treba opet pretražiti, ali nisu me slušali", tvrdi odvjetnik.

Smetlište na kojem su pronađene ljudske kosti udaljeno je nekoliko kilometara od odmorišta Modruš, gdje je u lipnju prošle godine posljednji put lociran signal mobitela Antonije Bilić. Na mjestu događaja obavljen je opsežan očevid, a potom su posmrtni ostaci prevezeni u Zagreb na analizu.

Kosti su našli Veljko Dadasović i Milan Rendulić iz obližnjeg sela Podveljun. Ispričali su nam kako su jučer oko 15 sati popodne traktorom prolazili pored kamionskog ugibališta. Rendulić kaže da je u jednom trenutku ugledao nešto bijelo i okruglo za što je u prvi tren pomislio da je lopta.

"Kad sam prišao bliže vidio sam da je riječ o lubanji koja je imala samo gornju čeljust. Pored nje je bila kost za koju mislim da bi mogla biti lopatica", prepričava Rendulić, dodajući da su odmah pozvali prijatelja policajca. On je ubrzo pronašao traperice i žutu gumicu za kosu. Rendulić međutim demantira napise nekih medija da je na lubanji bilo crne kose.

Iako se u početku smatralo da su kosti pronašli lovci, doznajemo da je riječ o dvojici lokalnih mladića koji su se u obližnju šumu zaputili po drva. Navodno su na kamionskom parkiralištu zastali kako bi obavili nuždu te naišli na posmrtne ostatke.

Mještani Fulaja navode da je teren uz državnu cestu D23 na kojoj se nalazi kamionsko parkiralište već pretražen tijekom ljeta prošle godine kada je bila u tijeku potraga za nestalom Antonijom Bilić, no tada nije ništa pronađeno. (D. KUNDIĆ/NL; Hrt.hr/Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter