Oduzeta koncesija za kupalište Stoja

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Stavljanjem van snage odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja morske plaže, oduzeta je zapravo koncesija za kupalište Stoja koja je dodijeljena  tvrtki Orijentir, odnosno poznatom sportašu Filipu Matiki.

Gradsko vijeće Grada Pule donijelo je, naime, 1. listopada 2012. godine odluku o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja morske plaže na kupalištu Stoja. Koncesija je dodijeljena trgovačkom društvu Orijentir na rok od 19 godina, uz početne iznose godišnje naknade u iznosu od 5,52 kune po kvadratu za stalni dio i 4,55 posto prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti i pružanjem usluga na plaži za promjenjivi dio koncesijske naknade. Sklapanje ugovora o koncesiji bilo je uvjetovano time da na dan izvršnosti, moraju biti izdane lokacijske dozvole za zahvat u prostoru obuhvaćenog koncesijom, prema Detaljnom planu uređenja "Kupalište Stoja".

Isto tako, koncesionar je bio dužan prije sklapanja ugovora o koncesiji Gradu dostaviti garanciju banke radi dobrog izvršenja obveza investicija u korist Grada Pule na iznos od 443 tisuće kuna, a što iznosi 7 posto ukupne planirane investicijske vrijednosti prema planu investicija iz studije gospodarske opravdanosti koncesionara.

Grad je 27. veljače ove godine pismenim putem pozvao koncesionara da u roku od 30 dana dostavi lokacijske dozvole izdane za zahvat u prostoru obuhvaćenog koncesijom te garanciju banke. Koncesionar to nije učinio u roku i nije dostavio traženu dokumentaciju, već je svojim dopisom od 28. ožujka opisivao svoje aktivnosti vezane uz ishodovanje lokacijske dozvole. S obzirom da nije u roku dostavio spomenute lokacijske dozvole, niti je dostavio garanciju banke, Grad je donio odluku da neće sklopiti ugovor o koncesiji, a ovlaštenik će izgubiti sva prava utvrđena odlukom o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja morske plaže na kupalištu Stoja.

- To je prvi korak, a sada će ići odluka o ponovnom raspisivanju natječaja za davanje kupališta u koncesiju. To je u nadležnosti Gradskog vijeća, pojasnio je gradonačelnik Boris Miletić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter