Oduzeo prednost autobusu i izazvao nesrecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na križanju Creske ulice i Partizanskog puta u utorak oko 11.40 sati došlo je do cetverostrukog sudara u kojem, srecom, nije bilo ozlijedenih osoba, no sudionici su pretrpjeli veliki strah i šok.

Nesreca se dogodila kada je autobus rijeckih registarskih oznaka kojim je upravljao 63-godišnjak iz Crikvenice Partizanskim putem prema Puli dolaskom do raskrižja s Creskom ulicom udario u terenac "volvo" slovenskih oznaka koji se iz Creske neoprezno ukljucivao na Partizanski put.



"Volvo", kojim je upravljao 53-godišnji Slovenac, od udarca je odbacen na desnu stranu ceste, a autobus je, prešavši na suprotnu stranu, udario u "clio" pulskih oznaka koji se kretao Partizanskim putem prema Vodnjanu.

"Clio" je zatim naletio na skuter koji se kretao iza njega. Za upravljacem "clia" bila je 39-godišnja Puljanka, dok je skuterom upravljao 63-godišnjak, takoder iz Pule.

Autobus s nekolicinom putnika (koje je ubrzo preuzeo drugi autobus) se nakon udarca zaustavio na suprotnoj strani ceste, terenac je ostao preprijecen na raskrižju, a "clio" se od udarca zanio i popeo na plocnik s lijeve strane ceste.

U nesreci je slovenskom vozilu potpuno oštecen prednji lijevi dio i lijevi kotac, "clio" je takoder oštecen s prednje stane, dok rijecki putnicki autobus, osim ogrebotina, nema težih oštecenja.

Prema izviješcu policije, krivac prometne nesrece je vozac slovenskog terenca jer je oduzeo prednost prolaska autobusu i protiv njega slijedi adekvatna prijava.


Podijeli: Facebook Twiter