Odustali od hotela kod Delfina jer konzervatori traže 300.000 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ništa od gradnje malog butik-hotela Arenaturista u Kandlerovoj ulici, preko puta katedrale, na mjestu nekadašnjeg restorana Delfin. Glavni su razlog za to, vele iz Arenaturista, preskupi arheološki radovi, cija cijena premašuje 300 tisuca eura.

Ovaj je hotelijer, naime, htio poceti s gradnjom malog hotela u centru grada, s restoranom i 40 soba, ali nakon prvih arheoloških istraživanja, obavljenih krajem prošle godine, odustao je jer su arheolozi zatražili da se istraživanja nastave.

U Arenaturistu su to procijenili preskupim i za njih nepotrebnim te su se stoga okrenuli planiranju drugih investicija, koje ce biti poznate krajem ove godine.

Prenio je to jedan od izvršnih direktora Arenaturista Reli Slonim, izmedu ostalih, ministru turizma Veljku Ostojicu, ministru graditeljstva Ivanu Vrdoljaku te ministrici kulture Andrei Zlatar Violic proteklog petka na turistickom skupu Croatia Business Open.

Veli da su na arheološka istraživanja vec potrošili 50 tisuca eura, što je u kalkulacijama za izgradnju malog hotela velik trošak. Inace, po njihovim bi procjenama ovaj hotel Arenaturist koštao oko dva milijuna eura.

- Platili smo tih 50 tisuca da provjere nalazi li se nešto ispod. Ucinili su to, i sada traže još oko 250 tisuca eura za dodatna istraživanja. Ako moramo potrošiti 300 tisuca eura samo za takva istraživanja, što cini oko 20 posto investicije, to nema smisla, veli nam Slonim. (B. BAN, snimio M. ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter