Oduševio trio ArtiCoolAzione

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treci u nizu koncerata BaRoMusa, festivala barokne glazbe, održan je u cetvrtak uvecer u crkvi svetog Franje kada su se predstavili clanovi trija ArtiCoolAzione, koji cine mladi i perspektivni muzicari Renato Dolcini (glas), Teodoro Bau' (viola da gamba) i Diego Leveric (lutnja), redom studenti, odnosno diplomirani glazbenici Fakulteta muzikologije u Cremoni.

Glazbenici su za svoj rovinjski nastup izveli program pod nazivom "Barokna kantata", a rijec je o vokalno-instrumentalnoj formi talijanskog porijekla karakteristicnoj za razdoblje baroka koja je u vrijeme svoga procvata dominirala aristokratskim salonima.

Publika je mogla uživati u svjetovnim kantatama G. F. Händela (Dalla Guerra amoroso HWV 102) i A. Vivaldija ("Il povero mio cor RV 690" i "Pianti, sospiri e dimandar mercede RV 676"), a koje tematiziraju prvenstveno ljubav i satkane su od recitativa i arija da capo kao tipicnih baroknih formi.

U svom se nastupu istaknuo bas bariton Renato Dolcini, koji je svojom pojavnošcu i izvrsnim scenskim nastupom, a nadasve glasovnom ekspresivnošcu, ocarao okupljene. Osim spomenutih kantata, glazbenici su izveli i dvije instrumentalne skladbe A. Corellija (Sonata op.5, br. 11 u D-duru) i M. Maraisa (suita Le Labyrinth).

Tijekom izvedbe dviju kompleksnih skladbi do izražaja je došla virtuoznost gambista Teodora Baua, koji izvrsno vlada instrumentom i iz njega izvlaci najbolje.

Valja spomenuti da je lutnjist Diego Leveric Rovinjac koji je svoju prvu glazbenu naobrazbu stekao u rovinjskoj glazbenoj školi Vladimira Nazora u klasi profesora Domagoja Terzica, danas i umjetnickog direktora BaRoMus festivala. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter