Oduševio slovenski Ray Charles

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenski pjevac i pijanist Uroš Peric sinoc je nastupio na grožnjanskom festivalu Jazz is Back! BP sa svojim Tribute to Ray Charles programom. Peric vjerno oponaša slavnog pjevaca, a o atraktivnosti njegova nastupa dovoljno govori i izuzetno brojna publika, koja je pristigla u tolikom broju da svi nisu stali na Balwan City, vec su se smjestili i po okolnim ulicicama.

S Pericem su nastupili jazz veterani - gitarist Primož Grašic, basist Mario Mavrin i bubnjar Ratko Divjak, a u izvedbi nekih pjesama pridružile su im se i atraktivne pjevacice koje nastupaju pod imenom Pearlettes. Vjernim oponašanjem kako svirke i pjevanja, tako i specificnih pokreta Raya Charlesa, Peric je vec na prvu osvojio publiku, koja je s njim pjevala, plesala te aplauzima pratila sve pjesme.

Izmedu ostalih, izveo je hitove kao "Georgia", "I Can't Stop Lovin' You", "Unchain My Heart" i "Hit the Road Jack", a jednu pjesmu je posvetio i Bošku Petrovicu. Publika je na kraju ovog odlicnog koncerta upornim i bucnim aplauzom pozvala glazbenike na bis, koji su koncertnu vecer završili još jednim hitom - "Tell Me What You Say". (T. TIDIC)


Podijeli: Facebook Twiter