Oduševili Nicole Vidak i Crossroads

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

The Crossroads, labinski bend koji cine stariji osnovci i mladi srednjoškolci, pobijedio je na glazbenom Talent showu, održanom u petak u diskoklubu Placa u Nedešcini, gdje je nastupilo osam kandidata, mahom s Labinštine.

Mladi njegovatelji blues i rock izricaja u svom premijernom nastupu nagradeni su s 1.000 kuna te statusom predgrupe na ljetnom Labinmusic festivalu, za što ce im takoder pripasti honorar.

Najviše glasova publike, ali i žirija, osvojila je grupa The Crossroads, izvevši istoimenu pjesmu Creama te "Give me one reason" Tracy Chapman. Bend, koji je na okupu tek godinu dana, predvodi odlicna pjevacica Nicole Vidak, cije je suvereno vladanje pozornicom teško ne zamijetiti, a prate je gitaristi Matija Županic, Luka Nacinovic, Corado Licul (bas) te bubnjar Florijan Milevoj.

Drugo mjesto pripalo je Dini Rizvic iz Labina i njenoj zagrebackoj prijateljici Niki Turkovic, duetu koji je oduševio s "Leave" (Jojo), a trece Labinjanki Bojani Žamarija, kojoj se opravdano pljeskalo za izvedbu zahtjevne "Foolish games" (Jewel). Još su nastupili Katarina Mulavdic, Tena Bevcar, Ivan Maksencuk, ?anluka Draguzet i Toni Puh.

S obzirom na pjevacko umijece, svi su se natjecatelji s pravom nadali pobjedi, opravdavši onaj prefiks "talent" u nazivu priredbe. Oduševljenje ne krije ni Marijano Atanaskovic, clan žirija, inace profesor u labinskoj osnovnoj glazbenoj školi.

- Sudionici showa mogu, po meni, redom nastupati na bilo kojem ovakvom natjecanju. Iskazali su svu raskoš talenta, pripremljenost, radoznalost za glazbu, a pobjednicki bend iskazao se uigranošcu u zahtjevnim pjesmama, ocijenio je Atanaskovic. U žiriju su još bili Silvija Rejec, labinska pjevacica, te Alen Vozila, organizator showa, održanog pod okriljem Labinmusic festivala.

Tek, prava je šteta što sve nije popratilo više od stotinjak gledatelja. Razloge slabijem odazivu publike treba, cini se, tražiti u prekasnom terminu - priredba je zapocela nešto prije 23 sata.


Podijeli: Facebook Twiter