Oduševila premijera "Salome"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Praizvedba "Salome", velike, ekspresivne, ansambl predstave koju je prema motivima drame Oscara Wildea režirao Damir Zlatar Frey, dogodila se veceras u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Adaptaciju Wildeova teksta, u cijem je središtu Saloma – drevni biblijski motiv u kojem Herodijadina kci izvodi svoj ples kao rodendanski poklon svome stricu, mužu svoje majke i rimskom upravitelju Judeje – Herodu, a zauzvrat traži i dobiva na pladnju glavu Ivana Krstitelja, potpisali su Željka Udovicic i Frey, koji je i koreograf i scenograf predstave te kostimograf zajedno s Matijom Vujicom.

Skoro pet minuta trajao je aplauz oduševljene premijerne publike u INK-u, a medu posjetiteljima smo, izmedu ostalih, vidjeli dramaturge Darka Gašparovica i Jelenu Lužinu, glumce Jelenu Veljacu, Janka Popovica Volarica, Dražena Cuceka i Hrvoja Klobucara te glazbenike Zdenku Kovacicek i Ronalda Brausa.

U ulozi Salome nastupila je Helena Minic, Herod je Marinko Leš, a u freyjevski savršeno uigranom ansamblu predstave su i Lana Gojak, Leonora Surian, Rade Radolovic, Ana Romano, Gordana Šimic, Ivan Blagajcevic, Elda Kosanovic Radovik, Frane Meden, Iva Kevra, Zrinko Grgic, Simon Corazza, Eni ?ordevic, David Belas, Marko Kalc, Ivana Kalc, Dalibor Brkic, Irena Miklec te Franko Kliman, Oliver Filipovic i Petar Jozic. Na sceni su i psi tragaci Dibo, Gringo i Kia.

Autor glazbe je Darko Hajsek, asistentica scenografa Lara Badurina, a oblikovatelj svjetla Raffaelo Cavarra.


Podijeli: Facebook Twiter