Odstupili Poropat i Orbanic Žufic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvoje procelnika rovinjske gradske uprave dali su danas ostavku na svoje funkcije. Rijec je o v.d. procelnici Upravnog odjela za izdavanje akata vezanih za gradnju Jasmini Orbanic Žufic, postavljenoj na to mjesto prije godinu dana, i v.d. procelniku Upravnog odjela za komunalni sustav, poslovne i stambene prostore Draganu Poropatu, koji tu dužnost obavlja vec nekoliko godina.

Gradonacelnik Giovanni Sponza je u pismenom odgovoru potvrdio odlazak dvaju mladih procelnika, ali je i relativizirao ucinak koji ce njihove ostavke imati na daljnji rad gradska uprave, u kojoj je, inace, pet procelnika.

- Tragom Vašeg upita slobodan sam izvijestiti Vas da su se gda Jasmina Orbanic Žufic i gdin Dragan Poropat obratili sa zahtjevom za razrješenjem dužnosti v.d. procelnika iz osobnih razloga. Medu djelatnicima gradske uprave iznaci ce se najkvalitetnije privremeno rješenje do reorganizacije koja ce uslijediti u dogledno vrijeme, napisao je Sponza.

Ništa tu ne bi bilo cudno da o v.d. procelnicima, a takvu titulu imaju cetiri od pet imenovanih, nije na zadnjoj sjednici Gradskog vijeca pitao vijecnik Bruno Poropat. Buduci da su neki od njih vršitelji dužnosti procelnika vec pet godina, Poropat je pitao kada ce se urediti njihov status, koji bi i osnažio njihovu funkciju. Uz opasku da ne bi postavljao takva pitanja jer Grad poštuje propise, a kljucno je jesu li procelnici kompetentni, a ne da li imaju predznak v.d., Sponza je tada rekao da svi procelnici dobivaju primanja za svoju funkciju i nisu ošteceni, pa prema tome imaju riješen status.

Niti mjesec dana kasnije dva od cetiri procelnika o kojima je bilo rijec daju ostavke. Pitanje je da li ce se saznati pozadina njihovog odstupanja, jer ni do sada nisu bili rjeciti. Cinjenica je da su vodili «skliske» odjele, preko kojih se prelamaju razliciti interesi.


Podijeli: Facebook Twiter