Odsad normalna vožnja obilaznicom

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Nakon sanacije habajućeg sloja dionice na kilometru ceste Prekomorskih brigada obavljen je tehnički pregled, uklonjeni su svi nedostaci koji se tiču sigurnosti, te je za prometnicu ishodovana uporabna dozvola. Privremena signalizacija više nije potrebna, te je uspostavljen režim prometovanja u skladu s predmetnom projektnom dokumentacijom i definirana brzina kretanja vozila, doznajemo od pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata.

Podsjetimo da su prometni znakovi ograničenja brzine od svega 30 kilometara na sat i drugi prometni znakovi ondje bili postavljeni zbog sigurnosti odvijanja prometa na dionici gdje se smanjuje širina kolnika s četiri na dvije prometne trake.

Privremena regulacija prometa onemogućavala je vozače da uobičajenom brzinom voze ovim jedinim proširenim dijelom obilaznice. Iz gradske uprave su tada tvrdili da će se znakovi ograničavanja brzine, od kojih su većinom bili oni od 30 kilometara na sat, ukloniti kada cesta bude sanirana, no po jedinom četverotračnom kilometru obilaznice tek se odsad, šest mjeseci kasnije, može voziti normalno, odnosno 70 na sat. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter