Održano atletsko natjecanje Erste plava liga


Na stadionu SRC-a Uljanik-Veruda održalo se atletsko natjecanje Erste plava liga koje je privuklo uistinu velik broj učenika osnovnih škola od trećeg do šestog razreda.
Samo natjecanje osmislio je Hrvatski atletski savez u suradnji s Erste&Steiermarkische bank, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održava se u sedam gradova uz finale koje će se održati 3. rujna u Zagrebu, u sklopu atletskog IAAF mitinga "Boris Hanžeković".
Pulski nositelj ovog projekta je Atletski klub Istra, a natjecanje se odvija pod sloganom "brže, više, jače" i njegovi su promotori i najveće hrvatske atletičarke, Blanka Vlašić i Sandra Perković.
Učenici su se na Verudi nadmetali u utrkama na 60, 300 i 600 metara, odnosno u skoku u dalj i u vis, bacanju vortexa i kugle, a cika, vriska, smijeh i suze samo su održavale veliko uzbuđenje osnovnoškolaca.
Neki su se na natjecanje došli zabaviti, drugi su ozbiljno ciljali na najsjajnija odličja pristupivši ozbiljnom zagrijavanju prije svojih disciplina, dok je većini bilo najvažnije dobro se zabaviti s vršnjacima.
- Fenomenalna je atmosfera i sjajno je što se ovo održava. Veoma sam ponosna na velik odaziv djece jer u svega nekoliko dana uspjeli smo ih animirati da pristignu na natjecanje u velikom broju i upoznaju se s atletikom. Pokazalo se da je ovo jako dobar projekt i klincima će ovo sasvim sigurno biti uzbudljivo, nekima možda i promijeni život, rekla je proslavljena reprezentativka Ivana Brkljačić, danas direktorica zagrebačkog Hanžekovićevog mitinga, na kojem će se u završnici u konkurenciji 480 najboljih učenika Hrvatske boriti i najbolji iz istarskih osnovnih škola.
No, nisu samo djeca bila uzbuđena na stadionu na Verudi. Uspjesi su obradovali i njihove roditelje pa je tako, osim zlatne medalje u utrci na 60 metara u konkurenciji trećih razreda Armin Kadrić iz Osnovne škole Stoja stadion napustio uz suze radosnice svoje majke.
- Jako sam zadovoljan pobjedom. I inače trčim malo u školi, a ovdje sam bio jako uzbuđen, rekao je Armin, koji je za nagradu uz medalju dobio i plišanog "medu štedu".
Jednako poput učenika disciplinama su pristupile i učenice i već prva natjecanja dala su prvu, od mnogih, zvijezdu. Apolonia Jajalo, učenica četvrtog razreda Osnovne škole Tone Peruška, definitivno bi u atletici mogla pronaći svoj poziv jer natjecanje praktički nije pošteno ni počelo a za vratom je imala dvije medalje. Ova simpatična djevojčica prvo je bila najbrža u utrci na 60 metara, a potom osvojila srebrnu medalju u bacanju vortexa.
- Ovo je super, super. Jako sam uzbuđena i bez obzira što mi je bilo najvažnije sudjelovati, a ne pobijediti, sretna sam što sam uspjela biti najbrža. Inače treniram rukomet i već sedam godina ples, a uzbuđena sam i jer mi je ovo prvi put da sam na stadionu, rekla nam je nasmijana Apolonia. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter