Održani 22. seljanski susreti


U dupkom ispunjenom Domu kulture u Rovinjskom Selu u subotu održani su tradicionalni Seljanski susreti koji njeguju zavičajnu i pisanu riječ.

Susrete, 22. po redu, otvorili su i zatvorili svirači domaćeg KUD-a "Stjepan Žiža", a mnogobrojnoj publici prigodnim se riječima obratio pjesnik, književnik i izdavač Miroslav Sinčić, koji je uz čestitke organizatoru i zahvalu na dugovječnosti Susreta poželio i daljnju popularizaciju poezije koja je, kako istaknuo, svima potrebna.

Gostujući pjesnici: Nada Galant (Žminj), Slavica Lončarić (Pula), Malvina Mileta (Nedešćina), Tatjana Pokrajac Papucci (Rovinjsko Selo) i Miroslav Sinčić (Račice-Buzet) predstavili su se svojim pjesmama, a s obzirom na to i da je svako ponaosob recitirao na govornom području iz kojeg dolazi, mogla se osjetiti sva različitost i bogatstvo narječja Istre.

Pjesničke je susrete pratila i izložba fotografija mladog Seljanina, Sandija Zovića. Iznenađenje večeri bio je nastup rovinjskog dogradonačelnika Williama Uljanića, koji je, uz Tedija Spalata "odsvirao" i pjesmu seljanske pjesnikinje Tatjane Pokrajac Papucci. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter