Održane 9. sportske igre Matice umirovljenika IŽ

Na sportskim igrama okupilo se 14 ekipa (M. MIJOŠEK)
Na sportskim igrama okupilo se 14 ekipa (M. MIJOŠEK)

U organizaciji Matice umirovljenika Istarske županije danas su u Domu hrvatskih branitelja održane 9. sportske igre. Nakon okupljanja sudionika i pjevanja himni u izvedbi zbora "Zlatne godine", predsjednik Matice Bruno Stermotić istaknuo je dugovječnost ovih igara, koje se održavaju već devetu godinu, jer ih, unatoč teškim vremenima, podržavaju Istarska županija i Grad Pula, kao domaćin.

Zahvalio se i istarskim gradovima koji ih podupiru te brojnim umirovljenicima sportašima koji se iz godine u godinu odazivaju ovim igrama.

- Pula je Grad prijatelj djece, ali moram naglasiti da prati i nas, umirovljenike. Ove godine na igrama sudjeluje 14 udruga sa 180 sportaša koji će se natjecati u boćanju, pikadu, šahu, streljaštvu i kartanju, rekao je Stermotić.

Svečanoj ceremoniji koja je označila početak igara prisustvovali su i pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego. Gradonačelnik Miletić tom je prigodom izrazio zadovoljstvo što se igre održavaju devetu godinu za redom, "iako se čini da su te godine prošle u trenu".

- Ovo su jedine sportske igre koje počinju tako rano. No, za radni dan koji počinje uz roženice, kanat i zbor - kojem doista treba čestitati, može se reći da je lijep. Drago mi je što sportske igre iz godinu u godinu okupljaju velik broj naših umirovljenika iz svih krajeva Istre koji se na ovaj način druže i zabavljaju te da kao Grad možemo pomoći u organizaciji, a to ćemo činiti i ubuduće. Istina je da smo Grad prijatelj djece, ali uvijek rado pomažemo građanima treće životne dobi da bi im osigurali bolju kvalitetu života. Mi mlađi, iz političkog i javnog sektora moramo brinuti, s jedne strane o najmlađima, ali i biti zahvalni na vašem doprinosu našem današnjem životu. Želim vam dobro druženje, dobru zabavu i svakako dobro zdravlje, a najbolji neka pobijede. No, kao što se kaže, bitno je sudjelovati, poručio im je gradonačelnik Miletić. 

Pozdravni govor uputio je i župan Valter Flego.

- Gradonačelnik Miletić i ja doista s guštom delamo ovo delo, ali ovo je jedan od dana koji rado ovako počinjemo, u dobrom društvu s obiljem pozitivne energije. Od vas doista možemo puno naučiti, ali mislim da je najvažnije zadržati to zajedništvo, i među gradovima, ali i među generacijama. Mislim da smo svi zajedno u ovoj godini napravili puno, velikim dijelom zahvaljujući i vama. Tako je ove godine krenula dogradnja doma Domenico Pergolis u Rovinju, obnova Štiglića, počet će gradnja hospicija, počela je djelovati posudionica ortopedskih pomagala, a širi se i usluga pomoći u kući, naveo je župan Flego niz aktivnosti kojima Istarska županija pomaže umirovljenicima.

Uoči svečanog otvaranja igara, naglasio je da se dobra volja s umirovljenika prelijeva na svih da bi zajedno napravili Istru još boljim mjestom za život, a da će se on potruditi da tako i ostane.

Nakon svečanog otvaranja uslijedilo je cjelodnevno natjecanje, poslijepodnevna podjela medalja najboljima, a za kraj ručak, zabava i ples. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter