Održana Rabačka regata

Sudjelovalo je 120 jedriličara i jedriličarki iz hrvatskih i slovenskih klubova (JK Kvarner Rabac)
Sudjelovalo je 120 jedriličara i jedriličarki iz hrvatskih i slovenskih klubova (JK Kvarner Rabac)

Toni Vrščaj iz WSC Črnomelj u klasi Optimist, Paolo Mavričić iz JK Opatija u klasi Laser 4.7 i Anja Hamerlitz iz JK Opatija u klasi Laser Radial pobjednici su Rabačke regate 2012, koju je u subotu i nedjelju organizirao Jedriličarski klub Kvarner.

Sudjelovalo je 120 jedriličara i jedriličarki iz hrvatskih i slovenskih klubova, koji su u dva dana odjedrili predviđenih pet plovova. Najveća konkurencija bila je u klasi Optimist gdje su se utrkivala 94 natjecatelja, zatim u klasi Laser Radial gdje je bilo 14 natjecatelja, a 12 ih je vještinu odmjerilo u Laseru 4.7.

Srebrna i brončana odličja osvojili su Mika Maglica iz JK Galeb Kostrena i Krešimir Buneta iz YC Croatia Opatija u Optimistu, Maks Vrščaj iz WSC Črnomelj i Frane Grego iz JK Galeb Kostrena u Laseru 4.7, a Alen Draščić iz JK Uljanik Plovidba Pula i Antonela Kacan iz JK Uskok Zadar u Laseru Radial.

Iz kluba domaćina sudjelovalo je 14 natjecatelja u klasi Optimist i jedan u klasi Laser 4.7. Dvoje je postiglo zapažene rezultate: Viktor Kulić Golja osvojio je prvo mjesto u bodovanju za Mini kup Jedriličarskog saveza IŽ u konkurenciji dječaka, a isto je u konkurenciji djevojčica pošlo za rukom Paoli Miletić, koja je uz to osvojila drugo mjesto u ženskoj konkurenciji do 12 godina starosti.

Vremenski uvjeti bili su povoljni, u subotu je jedriličare i jedriličarke dočekao sunčan dan i burin jačine od 6 do 12 čvorova, a nedjelja je bila oblačna s burinom od 8 do 10 čvorova. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter