Održana preventivno-represivna akcija uz podršku osoba iz javnog života


U povodu predstojećih blagdana u subotu je na istarskim prometnicama provedena je akcija nadzora u prometu u okviru aktivnosti "Mir i dobro".

Riječ je o preventivno-represivnoj akciji koja se po prvi put provela u isto vrijeme na području cijele Hrvatske, a s ciljem podizanja svijesti vozača na odgovorno i savjesno ponašanje te poštivanje svih prometnih propisa kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i broj stradalih u prometu. Težište akcije bilo je na kontroli vozača na alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenje mobitela u vožnji, poštivanje ograničenja brzine te drugih prekršaja čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.

Podršku akciji dale su poznate osobe iz javnog života, koje su uz policijske službenike sudjelovale na dvije lokacije na području PU istarske. Tako je u Ulici 119. brigade u Puli, policijskim službenicima potporu pružala glazbenica Vesna Nežić-Ružić, a na Turnini na području Rovinja, urednica i voditeljica Radio FM-a Suzana Modrušan-Krošnjak i tajnik AK Pula-Rovinj Marčelo Mohorović. Savjesne vozače darivali su prigodnim poklonima. Uz poklone koje je pripremila policija, glazbenica Vesna Nežić-Ružić dijelila je i svoje nosače zvuka.

Tijekom akcije poradi uzornog ponašanja u prometu darivano je 96 vozača. No, njih desetero kažnjeno je zbog neprilagođene brzine, kod pet je vozača utvrđen prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, a sedmero njih je zatečeno u izvršenju ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa. Ohrabruje činjenica da tijekom akcije niti jedan vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

I ovom prilikom policija je opetovano apelirala na sve sudionike u prometu na važnost odgovornog ponašanja u prometu, kojim brinemo o vlastitoj sigurnosti ali i sigurnosti svih sudionika u prometu. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter