Održana komemoracija za Marina Brkarića

Upisivanje u knjigu žalosti (R. SELAN)
Upisivanje u knjigu žalosti (R. SELAN)

U povodu smrti Marina Brkarića, bivšeg gradonačelnika Labina, zamjenika istarskog župana i saborskog zastupnika, Grad je danas otvorio Knjigu žalosti i održao komemoraciju.

Supruzi Zvjezdani, sinu Marku i kćeri Karli sućut su iskazali njegovi brojni suradnici i prijatelji, među kojima su bili i saborski zastupnik Damir Kajin, župan Ivan Jakovčić, predsjednik Skupštine Istarske županije Dino Kozlevac te gradonačelnik Tulio Demetlika.

- Zadivljujuće je što u ovim trenucima nas nekoliko koji smo odlično poznavali Marina koristimo istu riječ kada ga želimo opisati, a to je plemenitost. Bili smo kolege osam godina u Županiji i mogu reći da je bio čovjek kojemu s najvećim pouzdanjem možeš predati neki zadatak ili ga zajedno s njim obaviti. Nema puno takvih ljudi. Marin je ugradio sebe u temelje moderne Istre, on je dio njene moderne povijesti. U teškim i burnim vremenima on je znao nositi ovaj grad i zajedno sa mnom voditi Istru i za to mu se najiskrenije želim zahvaliti, kazao je župan Jakovčić.

Demetlika je istaknuo da je Marina Brkarića upoznao početkom osamdesetih godina, kada su obojica dobila svoje prvo radno mjesto u tadašnjem IUR-u.

- Otkada poznajem Marina uvijek je plijenio pažnju svojim ljudskim osobinama: staložen, umjeren, blag. Uvijek je bio otvoren prema svima i spreman u svakoj osobi vidjeti čovjeka dostojnog poštovanja. Labinština je upravo zbog njegove političke umješnosti sačuvala zajedništvo, usuđujem se reći, do današnjih dana. Bio je pravičan i pošten, vjerujući uvijek samo u dobro i vodeći računa prvenstveno o interesima najšireg kruga ljudi. Zbog toga su ga građani cijenili, a politički oponenti uvažavali. Poštovani Marine, iako se knjiga tvog života prerano zatvorila, stranice su gusto ispisane, zaključio je on. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter