Održana fažanska Fešta od srdela

srdele na žaru...
srdele na žaru...

Fažanska Fešta od srdela prošle je subote proslavila 40. rođendan. Velikoj obljetnici pridružilo se tisuće građana i turista koji su okupirali fažansku rivu i uživali u mirisima i okusima pečenih srdela, dobroj glazbi uživo te mnogobrojnim popratnim sadržajima.

Riva je doslovce satima pucala po šavovima, a za mjesto u fažanskim kafićima i restoranima trebalo je imati sreće. Vrhunac gužve i zabave dosegnut je u ponoć kada je uz glazbenu pozadinu Nene Belana počeo tradicionalni vatromet koji je ove godine bio raskošniji i dugotrajniji.

- Evo dočekali smo 40. obljetnicu nekad Ribarske fešte, a danas fešte od srdela. Počeli smo davne 1972. godine i otada neprekidno rastemo i fažanska fešta odavno je jedan od ljetnih događaja u Istri koja se ne propušta, ispričao nam je predsjednik NK Fažana i općinski koordinator za kulturu i sport Mitar Gavočanov.

- Srećom, kao i dosad srdela ima i posjetiteljima nudimo svježu, domaću što se cijeni. Ponosni smo zbog toga i nadamo se da ćemo taj nivo zadržati u godinama koje slijede, zaključio je Gavočanov.

Na fešti nije nedostajalo ni ostale gastro ponude, nezaobilaznih ćevapa ili palačinki. Ljudi žele sve pa im ponudimo razne gastro užitke, vele nam ugostitelji na naše pitanje što više ide - riba ili ćevapi. Fešta je počela oko 21 sat i već je tada vladala velika gužva, šetalo se i plesalo u iščekivanju vatrometa.

Do vrhunca je publiku vodio Belan sa svojim Fiumensima pjevajući svoje poznate pjesme. Uživali su i stari i mladi, i to do sitnih jutarnjih sati do kada je Fažance i njihove goste zabavljao High life band. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)  


Podijeli: Facebook Twiter