Održana 8. Obiteljska olimpijada


U Buzetu koji se ponosi titulom grada prijatelja djece kao i Europskog grada sporta, međunarodni Dan obitelji osmu godinu za redom obilježili su Obiteljskom olimpijadom koja je u Sportskoj dvorani okupila trideset obitelji. Natjecali su se roditelji s djecom starijom od četiri godine do četvrtog razreda osnovne škole. Prvoplasirane obitelji u jedanaest igara ukupno su osvojile 32 medalje s logom buzetske olimpijade, a svi sudionici idu na zajednički nagradni izlet u Karlovac, Aquatiku i Stari grad Dubovac. Natjecateljskom ugođaju doprinijele su Lupoglavske mažoretkinje iz Udruge "Mali veliki mikrofon".

U kategoriji djece predškolskog uzrasta u igri Loptice prva je bila obitelj Laković Agapito, druga Medica, a treća obitelj Roberta Nežića. U igri Nizanje kuglica, najbolja je bila obitelj Robija Jermaniša, drugoplasirana je obitelj Greblo, a trećeplasirana Drljača. U igri Proljetna slagalica iskazala se obitelj Medica, na drugom je mjestu obitelj Robija Jermaniša, a trećem Greblo. U igri Pripremi voćnu salatu, pobijedila je obitelj Drljača, druga je Dobrović, a treća Krbavčić Ratoša. Igra "O+B+I+T+E+LJ - Slovo po slovo" pobjedu je donijela obitelji Elvisa Ravnića, a na drugom je mjestu obitelj Laković Agapito.

U kategoriji djece školskog uzrasta u igri Pločice i krugovi, pobijedila je obitelj Rupena, druga je obitelj Divjak, a treća obitelj Alena Ravnića. U igri "Slovo po slovo…riječ po riječ…znak po znak = rečenica", pobijedila je obitelj Tirello, druga je obitelj Alena Ravnića, a treća obitelj Klarić. U igri Traži, traži pa ćeš naći, prva je obitelj Tirello, druga Vučić, a treća Rupena. Igra Vezivanje konopa pobjedu je donijela obitelji Nenada Jermaniša, druga je obitelj Mustafić, a treća Paro. U igri Znam koji je sport! najuspješnija je bila obitelj Roberta Nežića, druga obitelj Paro, a treća Krančić Golojka, dok se u igri Gledaj, pamti piši, na prvo mjesto plasirala obitelj Prodan, drugo Krančić Golojka, a treće Černeha.

Kada je pokrenuta, Obiteljska olimpijada bila je jedinstvena takve vrste u Hrvatskoj, a sada je doživjela svoje osmo izdanje. Organizator je Grad Buzet, a suorganizatori: Dječji vrtić "Grdelin", Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja",Turistička zajednica, Zajednica sportskih udruga, Društvo "Naša djeca", Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", Udruga "Mali veliki mikrofon" i Srednja škola Buzet.

- Cilj i ideja Obiteljske olimpijade je da roditelji i djeca provedu zajedničko poslijepodne, da ih okupimo i povežemo u igri, izjavila je gradska pročelnica Elena Grah Ciliga. - Sretna obitelj temelj je sretne zajednice, poručio je otvarajući olimpijadu gradonačelnik Siniša Žulić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)




Podijeli: Facebook Twiter