Održan ždrijeb Australian Opena: Karlović na Dodiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Melbourneu je održan ždrijeb prvog teniskog Grand Slam turnira sezone Australian Opena i, nažalost, već u 1. kolu snage će međusobno odmjeriti hrvatski tenisači Ivo Karlović i Ivan Dodig, dok će Marin Čilić turnir otvoriti protiv Španjolca Marcela Granollersa.

Karlović i Dodig su dosad tri puta igrali međusobno i sva tri puta je slavio Dodig. Lani u Zagrebu je pobijedio 2-1, a 2011. upravo na Australian Openu 3-2 nakon pet dramatičnih setova. Igrali su i na challengeru u Bratislavi 2012., kada je Dodig slavio 2-0.

Dodig, koji je nakon odustajanja Nicolasa Almagra i Jurgena Melzera, dobio status 32. nositelja, nije najbolje ušao u ovu godinu. Na ATP turniru u Dohi je ispao u prvom kolu od Nijemca Dustina Browna, dok je na revijalnom turniru u Adelaideu upisao dva poraza i pobjedu.

Karlović dolazi u Melbourne s jednom pobjedom i porazom. I Karlović je u Dohi izgubio od Browna, ali u osmini finala. Prije toga je pobijedio Čeha Tomaša Berdycha.

Karlović je na Australian Openu nastupio deset puta, pri čemu je pet puta ispao u prvom kolu. Najdalje je stigao do 4. kola, 2010. godine. Dodig je četiri puta igrao u Melbourneu, a najbolji rezultat je ostvario lani, kada je stigao do 3. kola.

Težak ždrijeb imao je i Čilić, kojeg očekuje susret protiv 36. tenisača svijeta Španjolca Granollersa. Do sada su igrali šest puta i Čilić je upisao pet pobjeda. Jedini poraz doživio je 2011. u Valenciji.

Čilić je na Australian Openu nastupio šest puta, a 2010. je stigao do polufinala, što je njegov najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Tomljanović protiv Majerič, Martić i Lučić-Baroni protiv Njemica

Hrvatske tenisačice Ajla Tomljanović, Petra Martić i Mirjana Lučić-Baroni doznale su svoje suparnice na startu Australian Opena, dok će Donna Vekić igrati protiv nekog iz kvalifikacija.

Tomljanović će u svom prvom nastupu na Australian Openu igrati protiv Slovenke Tadeje Majerič. Tomljanović, trenutačno najbolje rangirana hrvatska tenisačica - na 75. mjestu WTA ljestvice - igrala je jednom protiv Slovenke i izgubila, lani na ITF turniru u američkom Innisbrooku. Majerič je trenutačno 117. tenisačica svijeta.

Petra Martić starta protiv 53. tenisačice svijeta Njemice Annike Beck. U jedinom međusobnom susretu, prije dvije godine u Kopenhagenu, slavila je Martić. Mlada Splićanka je do sada četiri puta nastupila u Melbourneu i samo jednom je prošla prvo kolo. Bilo je to 2011. godine, kada je iz kvalifikacija dogurala do drugog kola glavnog turnira.

Donna Vekić, 93. na WTA ljestvici, u prvom kolu će igrati protiv još uvijek nepoznate kvalifikantice. Vekić je prošle godine debitirala na Australian Openu i stigla do drugog kola.

Mirjanu Lučić-Baroni u prvom kolu očekuje 15. nositeljica Njemica Sabine Lisicki. U oba dosadašnja međusobna susreta slavila je njemačka tenisačica - prošle godine u Birminghamu, a 2011. u Aucklandu. Lučić-Baroni je pet puta nastupila na Australian Openu, a samo je u svom prvom nastupu, 1998., stigla do drugog kola. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter