Održan Vespa Week

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proteklog je vikenda u organizaciji Vespa kluba Istra iz Pule i Nacionalnog saveza Vespa klub Hrvatske, održan Vespa Week na kojem su nastupili vespisti iz klubova iz Medulina, Pule, Trsta i Ljubljane. Opušteni tjedan okoncan je utrkom na kartodromu Green garden u Puli.

Uz to ponovo je održana i homologacija, odnosno vrednovanje izvornosti starodobnih vespi koju je izvršio supervizor (konzervator) Silvano Bellelli iz Registro storico vespa iz Roveretta, krovne organizacije za homologaciju starodobnih vespi.

U subotu su se vespisti uputili prema Ljubljani. Šest novijih vespi krenulo je iz Pule u subotu ujutro te im se i Buzetu pridružio kolega iz Rijeke. U Senožecu kod Sežane pridružilo im se potom još sedmero vespista iz tršcanskog kluba Gatti randaggi s kojima su produžili do Ljubljane.

Tamo su ih na svom tradicionalnom okupljanju vozaca vespi iz Slovenije srdacno ugostili clanovi Vespa kluba Ljubljana. Oni su priredili pice dobrodošlice i zakusku za ukupno 57 ucesnika, što je pogotovo pulskim vespistima dobro došlo da lakše prijedu tih 510 kilometara, koliko je iznosila ruta u oba smjera te su po povratku u Pulu svi koji su odvozili ovaj zahtjevni rally dobili zasluženu medalju.

Iduci dan vespisti su opuštenom vožnjom prvo obišli medulinske kampove, da bi nakon podneva po vrelom ljetnom suncu i sparini stigli u Pulu da bi odvozili utrku na kartodromu. Na njoj je sudjelovalo 15 vespi, od cega dvije raritetne, tzv. faro basso iz 50-ih godina koje su s njima odvozili dva pocasna kruga te je tek nakon njihovog izlaska krenula prava trka.

Najuspješniji na Green Gardenu u kategoriji vespi proizvedene do 1977. bio je Denis Millo iz VK Istra, drugoplasirani je David Jurevini iz VK Medulin, a treci je Maurizio De Luca iz VK Trieste.

U kategoriji vespi od 1977. nadalje najbrži je bio Alessio Rutigliano iz VK Istra, drugi je bio Gašper Bizjak iz VK Ljubljana, a treci je došao Filip Stipancic, takoder iz VK Istra. Spomenimo i da je najmladi ucesnik utrke bio 13-godišnji Florijan Cindric.


Podijeli: Facebook Twiter