Održan sajam rabljenih udžbenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalni sajam rabljenih udžbenika održan u subotu na igralištu žute škole protekao je uspješno.

Tribine, odnosno stepenište kraj igrališta, od ranog su jutra bile prekrivene školskim udžbenicima. Za razliku od prijašnjih godina, kada su se na igralištu Gimnazije i Industrijsko-obrtnicke škole mogli kupiti iz druge ruke samo udžbenici za srednjoškolce, ove godine je polovica igrališta bila rezervirana za udžbenike osnovnih škola.

Udžbenici su prodavani po simbolicnim cijenama, izmedu 10 i 20 kuna, a ucenici-prodavaci su s dobivenim novcem odmah krenuli u potragu za knjigama koje im nedostaju te se tako ubrzo našli u ulozi kupaca.

U potragu za udžbenicima dali su se i brojni roditelji od kojih je vecina svoj posjet buvljaku zadovoljno privela kraju jer im se popis potrebnih knjiga uspio smanjiti.



Upravo pri prvoj uspjeloj prodaji zatekli smo Emmu i Simona Boothman Milankovic ucenicu osmog i njenog brata koji pohada šesti razred OŠ Centar. Oni su takoder donijeli svoje stare knjige iz petog, šestog i sedmog razreda te u trenutku našeg obilaska uspješno prodali "informatiku" za sedmi razred gospodi koja je tražila baš tu knjigu.

Oni koji nisu uspjeli pronaci potrebne udžbenike na sajmu, uputili su se na Giardine, gdje se ispred Istarskih knjižara vec danima stvaraju redovi kupaca. Ipak, ne ceka se dugo, prodaja ide brzo, ispricali su nam strpljivi školarci. Naime, vecina je udžbenika stigla u knjižare pa su brojni ucenici vec u drugom tjednu nove školske godine pribavili potrebne komplete udžbenika.


Podijeli: Facebook Twiter