Održan prvi Plivacki maraton Raša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji Kluba daljinskog plivanja "Primorje" Rijeka održan je prvi Plivacki maraton Raša. Istovremeno su startali plivaci na obje utrke: na 2,5 tisuce metara, odnosno jedan krug od plaže u Koromacnu preko okretišne plutace ispred poluotoka Ubaš i natrag, te na 5 tisuca metara, odnosno dva takva kruga.

Najbolje vremena na 2,5 kilometra postigli su Metod Sironic iz "Primorja" u muškoj konkurenciji, koji je put svladao za 36 minuta i 46 sekundi te Nika Begic iz TK Rival Rijeka u ženskoj konkurenciji, koja je stazu preplivala za 42 minute i 7 sekundi. Drugi i treci u muškoj konkurenciji su Marko Trlin Markovic i Mirko Hrvojic, oba iz "Primorja", a u ženskoj konkurenciji Sara Piccolo iz "Triestina nuoto" Trst i Leonarda Strenja iz TK Rival.

U utrci na 5 kilometara pobjednici su Danijel Citar iz PK Porec, koji je put prevalio za sat vremena, 6 minuta i 7 sekundi te Patricija Alberini, koja je na cilj stigla za sat vremena, 21 minutu i 7 sekundi. Drugi i treci u muškoj konkurenciji su Dejan Karadža iz PK "Fužinar" i Žarko Salopek iz PK "Porec", a u ženskoj konkurenciji srebrnu i broncanu medalju osvojile su Blanka Kvaranta i Ana Baric, clanice pulskog UPAS-a.

Odlicja su se takoder dijelila po dobnim kategorijama za žene i muškarce i to za natjecatelje do 15 godina, od 15 do 29, do 39, 49, 59 te za one s navršenih 60 godina i starije. Od domacih plivaca nastupila su dvojica clanova TK "Albona Extreme" Labin, Roberto Vojic, koji je u kategoriji do 59 godina zauzeo cetvrto, a u ukupnom poretku devetnaesto mjesto te Lucano Sošic, prvi u kategoriji starih od 60 godina i dvadeset i treci u ukupnom poretku. Sudjelovao je 71 natjecatelj iz hrvatskih, slovenskih, talijanskih i ruskih klubova. Maraton je uvršten u kalendar natjecanja Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, a bude li uspješno organiziran još dvije godine za redom, rezultati natjecatelja bit ce bodovani za Hrvatsku kup u daljinskom plivanju. (Napisao i snimio R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter