Održan prijemni ispit za studij solo pjevanja

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Prvi ljetni rok prijemnih ispita na Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, čiji je pročelnik redovni profesor Bashkim Shehu, ove je godine obogaćen prijavama za novi studij. Kandidatkinje i kandidati prvi puta su mogli pristupiti prijemnome ispitu za studij solo pjevanja.

Novi odsjek pulskog sveučilišta počinje s radom od jeseni pod vodstvom profesorice Dunje Vejzović i Lidije Horvat Dunjko, eminentnih umjetnica i vokalnih pedagoginja te docentice Sofije Cingula, profesorice pjevanja i vokalne umjetnice s Odjela za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Spomenute umjetnice bile su i članice komisije na prijemnim ispitima koji su se održali početkom tjedna.

Kvaliteta mladih pjevačica oduševila je poznate umjetnice koje se izrazito raduju radu s pulskim talentima i mogućnostima koje novi studij nudi. Uz Zagreb, Split, Osijek, Ljubljanu, Trst, Beč i slične glazbene metropole, sada i Pula postaje mjesto pripremanja mladih vokalnih umjetnika za sve izazove njihova budućeg zanimanja i poziva.

Kako vele s Odjela za glazbu "znanje i iskustvo profesorica spomenutog studija garancija su vrhunske kvalitete podučavanja koju su prepoznali kandidati već na prvom roku razradbenog postupka.

Uz klavirsku pratnju Vesne Ivanović Ocvirk, mlade su pjevačice imale priliku pokazati svoje znanje i svu raskoš svojih talenata i vokalnih mogućnosti, kojima su uspjele pridobiti pažnju svojih budućih profesorica. Pred njima je velik rad na usavršavanju svih dijelova vokalnog mehanizma, kao i na muzičko-interpretativnim aspektima skladbi kojima će utrti put do profesionalnog bavljenja umjetnošću pjevanja".(V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter