Održan plivački maraton Stoja - Valsaline


Trijumfom Darija Lackovića u muškoj i Anje Trišić u ženskoj konkurenciji okončano je 33. izdanje plivačkog mini maratona Grada Pule Stoja - Valsaline. Nastupilo je 225 plivača i plivačica, šest manje od lanjskog rekordnog broja, a stazu od Stoje do Mornara, dugačku 1.850 metara, mlađi senior Lacković je prošao za 22 minute i 42 sekunde. Zaostao je tako 32 sekunde za svojim rekordom postavljenim prije dvije godine, čime je ostao bez petsto kuna koje je organizator namijenio onom tko postavi novi rekord. Kao utjeha Lackoviću ostaje treća uzastopna pobjeda i uzvrat Anji Trišić koja je lani uspjela prije njega stići do cilja.

- Sad sam joj vratio, premda je bilo gusto. Konkurencija je bila dobra, kao i svake godine na ovom maratonu, i za pobjedu je trebalo jako plivati. Daleko od toga da sam bio uvjeren u pobjedu, a što se tiče rekorda, nisam ni očekivao da ću ga srušiti ove godine - rekao je Dario Lacković, koji je u cilj ušao s bolnim grčem na licu. - Leđa me muče već tjedan dana, ukočila su me sad dok sam plivao, ali uspio sam izdržati i na kraju je sve dobro ispalo. Vremenske prilike nisu me toliko smetale, dok mi s druge strane odgovara dužina ove dionice.

Dvije sekunde iza Darija u cilj je ušla mlađa seniorka Anja Trišić. I njoj je to treća uzastopna pobjeda na ovom mini maratonu, a ostvareno vrijeme je točno pola minuta slabije od njenog rekorda staze postavljenog također prije dvije godine.

Svaki drugi dan

- Ovoga puta me Dario uspio pobijediti, ali sve u svemu ja sam više nego zadovoljna. Nisam srušila rekord, ali vrijeme mi je bilo bolje od lanjskog, a usto mi je ovo bio četvrti maraton u osam dana. Uvjeti na stazi su bili u redu, jedino se pred kraj digao neki vjetrić koji je puhao prema nama i malo nas ometao - istaknula je Anja Trišić, koja se nakon starta odvojila skupa s Lackovićem i taj je dvojac prednost sačuvao do kraja. - Nisam pratila što se događa iza nas, jedino sam pred kraj primijetila da nam se približio jedan plivač. Sad slijedi malo opuštanje i potom odlazim za Hvar gdje ću u subotu plivati Faros maraton, dugačak 16 km, a potom su na rasporedu maratoni u Poreču i Rovinju i to bi bilo sve od mene za ovo ljeto.

Paula zadovoljna

Iza neprikosnovenog dvojca u cilj je ušao 15-godišnji Tin Kaurić, mlađi junior Zagrebačkog plivačkog kluba, dok je treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojio Andrej Pribac. Među plivačicama su mjesta na pobjedničkom postolju upotpunile članice Pule Paula Klunić i Stefani Valković.

- Znala sam da će Anja biti prva, sve ostalo bilo je otvoreno i zadovoljna sam osvojenim drugim mjestom. Dan prije imala sam natjecanje, u tjedan dana otplivala sam tri maratona tako da me sve boli i rezultat koji sam ostvarila je više nego dobar - naglasila je Paula Klunić, koja pamti i jednu pobjedu na ovom mini maratonu, ali tada nije bilo Anje Trišić. - Vremenski uvjeti su mi odgovarali, malo pred kraj bilo je nešto valova, ali mi plivači smo navikli na to. Ne znam koji mi je ovo nastup na ovom maratonu, deseti je sigurno, nadam se ne i posljednji.

Plivači i plivačice bili su podijeljeni u devet dobnih kategorija u kojima su troje najboljih nagrađeni medaljama, dok su Dario Lacković i Anja Trišić kao apsolutni pobjednici nagrađeni peharima. Pehari su pripali i najmlađem i najstarijem sudioniku maratona, a oni su završili u rukama sedmogodišnjeg Matije Vojinovića i 77-godišnjeg Jake Baraća. (Ivica CEROVAC, snimio Manuel Angelini)


Podijeli: Facebook Twiter