Održan koncert Corone i gostiju

(V. BEGIĆ)
(V. BEGIĆ)

Završni koncert glazbenih radionica Corona održan je u srijedu navečer u pulskom Domu hrvatskih branitelja. Gosti programa ovih radionica koje vodi Željko Antunović bili su učenici Škole za odgoj i obrazovanje, Dječji vrtići Pula OJ Centar - Dječji vrtić Veli Vrh te učenici glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

Polaznici ovih radionica su mališani iz nekoliko pulskih vrtića u kojima se taj glazbeni program provodi, a vrlo simpatično su se predstavili samostalno i u skupinama, izvevši raznolike pjesme.

Na repertoaru su bile, između ostalog, skladbe poput "Siječanj", "Pet dječjih minijatura", "Mrav", "Sarabanda", "Pospanko", "Magarac i kukavica", "Blistaj, blistaj…" i drugih.

Mališani, osim što su pjevali, svirali su i metalofon, bok flautu i ksilofon, pokazavši da su uz igru već naučili note i da im muziciranje dobro ide, budući da su sve odradili bez treme.

Nastupili su tu i gudački orkestar glazbene škole pod vodstvom Milana Grbića, učenik prvog razreda glazbene škole Ivan Brajuha na blok flauti, mladi harmonikaš Ivan Peruško te trio Elena Roce (sopran), Patrik Andreja (bariton) i Josip Dobrić (glasovir) koje je pripremio Cvetan Pelčić. Predstavili su se i Patricija Žudetić i Eleonora Dobrović (sopran) te Noel Dožić (harmonika) koje je pripremio mentor Giorgio Sugar. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter