Održan četvrti barbanski obrtnički sajam

Mnoštvo dekorativnih rukotvorina i poklona
Mnoštvo dekorativnih rukotvorina i poklona

Proteklog je vikenda na igralištu pored bivše osnovne škole u Barbanu održan 4. obrtnički sajam, na kojem se okupilo oko 30 izlagača iz cijele Istre. Među njima su bile i tvrtke Euroratan, A.B.S. i IZO, koje će uskoro svoje nove pogone otvoriti upravo u Barbanu, točnije u poduzetničkoj zoni Krvavci, ali i mali obrtnici koji se protiv krize bore kreativnim radom kod kuće.

Posjetitelji su s velikim zanimanjem razgledali zanimljive pregače, koje svojim dizajnom nadilaze osnovnu namjenu, ali i primamljive mirisne svijeće u obliku šarenih kolačića. Bila je tu i Galerija Tina s mnoštvom rukotvorina i darova za razne prigode, a veliku pažnju posjetitelja privukao je i štand društva inovatora Cel Art, na kojem su se interesirali za neke od njihovih proizvoda, primjerice za uređaj za odvikavanje od pušenja, solarne panele za grijanje zrakom i drugo.

Svoje su proizvode predstavili i Vibrobeton, Tekop Nova Kvaranta, Experience, Istrakov i MOD Bravarija te učilište Diopter, koje je prezentiralo najnovije programe doškolovanja i prekvalifikacija. Tu su bila i dva nova automobila koja je iz svoje bogate ponude izdvojio žminjski Etradex, nissan juke i qashqai.

Načelnik Općine Denis Kontošić i Alida Perkov iz HGK - Županijske komore Pula rekli su da je sajamska tradicija u Istri vrlo duga i snažna pa bi je bilo šteta izgubiti. Jer upravo su sajmovi prilika da "mali" poduzetnici nađu svoje mjesto na tržištu. (piše i snimila P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter