Održan 8. memorijal kapetana Marka Marinovića

Jedrilica Alba2
Jedrilica Alba2

Pomer je u subotu, 6. listopada, bio domaćin 8. memorijalu kapetana Marka Marinovića, u organizaciji jedriličarskog kluba Delfin iz Pule. Na start regate pristigla je ukupno 21 posada, a jedrilo se u grupama, po dužini broda te obiteljski i regatni krstaši.

Odjedren je jedan navigacijski plov sa startom ispred ulaska u marinu Pomer do svjetionika Albanež i natrag, u dužini od ukupno 24 Nm. Jedrilo se po slabom jugozapadnjaku.

Pod zastavom jedriličarskog kluba Kvarner na regati je sudjelovao klupski krstaš Alba2, koji je zauzeo 2. mjesto u Grupi 4 regatnih krstaša. Posadu Albe2 činili su Luka Sinković, Mauricio Batelić, Josip Diminić, Michele Dagostin i Gordan Zahtila.

Još dva člana JK Kvarner sudjelovali su na regati - Korado i Sandro Gobo jedrili su kao dio posade broda Jonathan RR vlasnika i kormilara Roberta Radole, koji je zauzeo 3. mjesto u Grupi 2 regatnih krstaša."Iako je vjetar bio slab, prvi dio regate, do prve oznake kraj otočića Fenera bio je prilično zanimljiv; mi smo odabrali jedriti više po lijevoj strani po izlasku iz Medulinskog zaljeva u odnosu na konkurenciju, što se nije pokazao najboljim izborom. Od prve oznake do svjetionika Albanež pa sve do cilja jedrilo se na jedne 'uzde' te je bilo teško nadoknaditi zaostatak. Sve u svemu dobro smo jedrili i proveli lijep dan na moru", komentirao je Luka Sinković, kormilar Albe2.

Ukupni pobjednik 8. memorijala kapetana Marka Marinovića je jedrilica Cubalibre2, vlasnika i kormilara Damira Viškovića, pod zastavom JK Uljanik Plovidba. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter