Održan 2. memorijal posvećen Ingrid Krušić Maretić


Drugi memorijal posvećen Ingrid Krušić Maretić održan je u utorak navečer pred brojnom publikom u vodnjanskom Domu mladih u organizaciji Udruge Cvitak.

Ingrid Krušić Maretić, prerano preminula prije dvije godine, 7. listopada proslavila bi rođendan, a bila je  pjesnikinja i jedna od osnivačica i aktivnijih članica udruge Cvitak. Prvi je memorijal održan prošle godine, a i ovogodišnji je okupio brojne pjesnike iz svih krajeva Istre.

Članice Cvitka kazivale su njezine stihove, a glazba je bila povjerena flautistici Nataši Dragun i violinistici Nataši Goranović Ranković. Potom je prikazan fotoalbum s najvažnijim životnim i pjesničkim trenucima Ingrid Krušić Maretić, a zatim su riječ preuzeli pjesnici - glasnici ljubavi i života.

Svojim su se stihovima na književnom standardu, čakavici, talijanskom jeziku, istrovenetskom i istriotskom dijalektu predstavili: Janko Crljenica, Mira Ružić, Đulija Dušič, Nevenka Uljani Degobbis, Ana Damjanić, Slavica Božičević, Nerina Saulig, Vesna Milan, Marija Sošić, Ana Krnjus, Đermano Vitasović, Josip Klarić, Marija Kovač, Đildo Pliško, Marija Palaziol, Tinka Rudan, Loreta Ukota, Nives Trošt, Vesna Petrić Terzić, Marija Ribarić, Marija Družeta, Marija Maretić, Nada Galant i Nevenka Erman, a stihove Maria Bonassina čitale su njegove unuke Sara i Lena.

Stihove Ingrid Krušić Maretić, kao i svoje kazivale su i članice Cvitka Katica Petreković, Ida Marković, Dušica Mišić Ukota, Marija Pacek, Živka Kancijanić, Ljiljana Šerbić i Edita Begić.

Na pjesničkoj su se večeri ispreplitali razni dijalekti i mjesni govori, te puno emocija.

Pokrovitelj je bio Grad Vodnjan, a u publici je bila i donačelnica Vodnjana Luana Moscarda Debeljuh. Vodnjanska umjetnica Svjetlana Manzin za ovu je prigodu darovala jednu umjetničku sliku. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter