Odredeni tvorci kulturne strategije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula donio je odluku o osnivanju strucnog tima i radnih grupa za izradu prijedloga Strategije razvoja kulture Grada Pule od 2010. do 2020. godine. Odluka podrazumijeva konstituiranje radnih grupa po strateškim podrucjima u kulturi, a njihova ce temeljna zadaca biti prikaz dosadašnjeg stanja, definiranje ciljeva, zadataka, provedbe ocekivanih rezultata i pokazatelja.

Strucni tim, ciji su clanovi ujedno i voditelji ili moderatori radnih timova, cine Sanjin Dragojevic (strucni koordinator) i Jadranka Ostic, Damir Bužleta, Nataša Nefat, Branka Bencic, Tanja Milicic, Edgar Buršic i Marino Jurcan.

U radnu grupu za književnost i nakladništvo imenovani su Jadranka Ostic (voditeljica), Boris Domagoj Biletic, Adriana Gri Štorga i Vanesa Begic, dok su u onoj za likovnu umjetnost Branka Bencic (voditeljica), Gorka Ostojic Cvajner, Davor Kliman, Dino Krizmanic, Alen Floricic, Bojan Šumonja i Emil Jurcan.

Radnu grupu za glazbu i diskografiju cine Damir Bužleta (voditelj), Vesna Ivanovic Ocvirk, Edi Cukeric i Alen Sinkauz, a grupu za scensku umjetnost Gordana Jeromela Kaic, Matija Ferlin, Jasminko Balenovic, Branko Sušac, Irena Boljuncic Gracin te moderatori Marino Jurcan i Edgar Buršic.

Kulturnoj baštini (nepokretnoj i pokretnoj spomenickoj baštini, arhivima, muzejima i knjižnicama) posvetit ce se Nataša Nefat (voditeljica), Ondina Krnjak, Gordana Milakovic, Tijana Barbic Domazet, Karmen Markezic i Barbara Belic Raunic.

U radni tim za tradicijsku kulturu imenovani su Nuša Hauser, Dario Marušic, Gabrijela Peruško Pujas, Goran Filipi i Boris Koroman. Moderatori ove grupe su Jurcan i Buršic.

Razmatranja i prijedloge za aktivnu/pasivnu participaciju i medije dat ce Bojana Custic Juraga, Gordana Trajkovic, Nataša Dragun, Goran Šaponja, Ana Žužic, Daniela Dorani, Miodrag Kalcic, a rad grupe moderirat ce Jurcan i Buršic.

Oni su i moderatori grupe za umjetnicko obrazovanje i obrazovanje u kulturi, koju cine Denis Sardoz, Katarina Zenzerovic i Vlada Može, kao i one za medunarodnu kulturnu suradnju te kulturni turizam i manifestacije u kulturi. U toj su grupi Magdalena Vodopija, Ela Poljarevic, Davor Uljanic, Sanja Cinkopan Korotaj, Aleksandar Bancic, Branimir Sljepcevic i Budimir Žižovic. O kulturnoj suradnji raspravljat ce Egle Vošten, Kristina Fedel, Manuela Hrvatin, Izolda Prenc, Željko Markovic i Alka Starac.

Radnu grupu za istraživanja u kulturi vodi Edgar Buršic, a cine je Darko Dukovski, Ivica Petrinic, Klara Buršic Matijašic i Davor Miškovic. Onu za nove medijske kulture vodi Marino Jurcan, a imenovani su Marko Bolkovic, Paola Valente i Marko Percic. Radnu grupu za kinematografiju cine Tanja Milicic (voditeljica), Matija Debeljuh, Velimir Todorovic, Maurizio Ferlin, Igor Šaponja i Marko Zdravkovic Kunac.

U pulskom Odjelu za kulturu saznajemo da prve sastanke radnih grupa ocekuju vec sljedeceg tjedna, dok konacne zakljucke prijedloga svih timova predvidaju do konca ove godine.


Podijeli: Facebook Twiter