Odrasli usvajaju vještine za tržište rada

Aleksandar i Majda Miljan (Arhiva)
Aleksandar i Majda Miljan (Arhiva)

Deveti Tjedan cjeloživotnog učenja ove se godine održava od 28. rujna do 4. listopada, a pulsko Učilište Addenda i ovaj ga put obilježava Danima otvorenih vrata i besplatnim radionicama. Program povodom Tjedna cjeloživotnog učilišta predstavila je jučer u Addendi ravnateljica učilišta Majda Miljan rekavši da je riječ o nacionalnoj obrazovnoj kampanji koja se ove godine održava pod motom "Dobro je učiti!".

Cjeloživotno učenje

Ova UNESCO-ova inicijativa pokrenuta je još 1999. godine i svake se godine obilježava u brojnim zemljama, na svim kontinentima, da bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

U Tjednu cjeloživotnog učenja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s partnerima, među ostalim i Učilištem Addenda, razvija projekt s događanjima u svim dijelovima Hrvatske, koji će građanima omogućiti upoznavanje s mogućnostima obrazovanja i učenja, navela je Miljan i dodala da se cjeloživotno učenje smatra procesom stjecanja znanja, vještina i kompetencija koje utječu na osobni rast pojedinca, njegovu ulogu u građanskom i društvenom životu, te podiže razinu profesionalnosti u radu.

Besplatne radionice

Aleksandar Miljan ukratko je predstavio program učilišta u povodu 9. tjedna cjeloživotnog učenja rekavši da će od ponedjeljka 28. rujna do petka 2. listopada biti organizirani Dani otvorenih vrata za vrijeme kojih će polaznicima omogućiti upis s deset posto popusta u programe Wellness terapeut, Uzgajivač i prerađivač ljekovitog i aromatičnog bilja, Pčelar i Održiva uporaba pesticida.

- Besplatne radionice održat će se u utorak 29. rujna i četvrtak 1. listopada u 18 sati u prostoru učilišta (Amfiteatarska 2) s tim da će se u utorak održati radionica "Ono sam što jedem", a u četvrtak "Emocionalna inteligencija u poslu". Svi zainteresirani mogu više informacija o besplatnim radionicama saznati na www.uciliste-addenda.hr, prijaviti se na mail: [email protected], na broj 052/381-656  ili osobno u prostorijama učilišta svakim radnim danom od 8 do 12 i 16 do 20 sati. Prijava je obavezna zbog ograničenog broja polaznika. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter