Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge


U parku Monte Zaro, oko gornje fontane, okupilo se danas više od 500 djece kako bi uz predstavu i puštanje balona obilježili Međunarodni dan djeteta i Dječji tjedan. Prigodni program organiziralo je pulsko Društvo naša djeca, uz pokrovitelja Grad Pulu.

- Kao i svake godine, uz niz programa, tradicionalnim puštanjem balona sa željama i predstavom "Avanture Pipi Duge Čarapić" obilježavamo Međunarodni dan djeteta i Dječji tjedan pod motom "Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge". Ove godine na Monte Zaru se okupilo čak 550 djece pulskih vrtića i djece nižih razreda osnovnih škola, rekla nam je Ileana Zahtila iz DND Pula. Ukupno dosad, rekla je, u programima je sudjelovalo 2.812 klinaca. Svi su programi besplatni, uz besplatni javni prijevoz. U nastavku obilježavanja, poučeni dobrim iskustvom i velikim odazivom, djeca će danas na otvorenom uz stručno vodstvo u suradnji sa Savezom sportova grada Pule vježbati i plesati na Forumu. Cilj je što češći boravak djece na zraku, a najbolja prigoda za to je Dječji tjedan.

U srijedu, 4. listopada slijede posjete rodilištu i dječjem odjelu te čestitke roditeljima novorođenog djeteta. Društvo Naša djeca je iz proračunskih sredstava grada Pule namijenjenih ovoj akciji kupilo je dvije digitalne vage za bebe i dvije električne jednostrane pumpice za izdajanje, po jednu za odjel pedijatrije i odjel ginekologije i porodništva, a sve u dogovoru sa voditeljima navedenih odjela. Ukupna vrijednost donacije je 10 tisuća kuna. U sklopu akcije "Za osmijeh djeteta u bolnici" donirat će i didaktički materijal za Veselu igraonicu na dječjem odjelu. I ove će se godine u program uključiti djeca iz OŠ Vidikovac koja će prigodnim programom uveseliti male bolesnike.

(N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter