Odobrena djelomična rekonstrukcija u slučaju Bilić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šibenski Županijski sud odobrio je danas djelomičnu rekonstrukciju u slučaju ubojstva maloljetne Antonije Bilić za koje se tereti 43-godišnji vozač kamiona Dragan Paravinja.

Djelomičnu rekonstrukciju odobrila je sutkinja Nives Nikolac na zahtjev odvjetnika obitelji Bilić Vinka Ljubičića.

Po odluci suda, uskoro će se pokušati rekonstruirati dio događanja iz 7. lipnja prošle godine, na dan kada je nestala tada 17-godišnja Antonija.

Koji dio će biti rekonstruiran sutkinja nije željela otkriti. Podsjetila je da je odlukom suda iz postupka isključena javnost pa stoga nije dozvoljeno ni otkrivanje detalja o rekonstrukciji.

Na današnjem ročištu nisu bili izvođeni dokazi, a iduće ročište zakazano je za 31. kolovoza kada bi trebala svjedočiti sudska vještakinja Ana Marija Definis.

Antonija Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja 2011. na mostu preko rijeke Čikole, kako ulazi u kamion Paravinje. Nakon njezinog nestanka, policija je pokrenula najveću potragu u novijoj hrvatskoj povijesti, no unatoč svim naporima djevojka nije pronađena.

Paravinja je nakon uhićenja u Republici Srpskoj priznao ubojstvo i pokušaj silovanja djevojke iz Krički pored Drniša, no ubrzo je zločin zanijekao.

Na početku suđenja na Županijskom sudu u Šibeniku odbacio je optužbu i izjasnio se da je nevin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter