Odmorite se u wellness oazama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uskrsni vikend savršena je prilika da na kracem putovanju zaboravite zimske traume i osvježeni docekate toplije proljetne dane.

A možete li zamisliti bolje opuštanje od posjeta nekoj od wellness oaza?

Wellness turizam odavno je nadrastao obicno kupanje u bazenima i uživanja u sauni. To je sad pravi odmor iz snova cija ponuda sadrži, uz zdravu hranu, nove metode masaža, aromaterapija s autohtonim etericnim uljima i ekstraktima domaceg ljekovitog bilja, terapije inspirirane egzoticnim kulturama, ali i perverzije poput masaža cokoladom te tretmana kavijarom i tartufima.



Na Kvarneru najveci spa u Europe

Najveci wellness centar, ne samo u Hrvatskoj, nego u cijeloj Europi, prošle je godine otvoren u Novom Vinodolskom. Na više od 10.000 kvadrata zatvorenog i 3.500 kvadrata otvorenog prostora Novi Spa Resort kroz personalizirane lifestyle programe, rituale i pojedinacne tretmane spaja elemente mediteranskog podneblja s egzoticnim dalekoistocnim tradicijama.

Velik broj privatnih tematskih Spa Suiteova pravi je izazov za sve wellness obožavatelje željne luksuza i posebne pažnje. Gosti mogu birati izmedu unutrašnjih i vanjskih talasso bazena i zone raznih tretmana s dvadesetak soba. Tu je i svijet sauna s razlicitim parnim i suhim kupkama, hladnim bazenom te autenticnim terapeutima za hamam (tursku kupelj), tajlanske ili ajurveda tretmane.



Wellness raj u Novom Vinodolskom

U obližnjoj Opatiji, gdje tradicija ljecilišnog turizma potjece još iz 19. stoljeca, novost je spa-centar Five Elements Ambasador, tematski posvecena vodi.

Luksuzni wellness sadržaji prostiru se na površini od 1.300 cetvornih metara, a jedna je od posebnosti ovog wellness centra je tzv. rasul, odnosno parna kupelj za ljekovite tretmane nastala na korijenima egipatske tradicije higijene tijela i duha.

U opatijskom hotelu Mozart nalazi se Cosmetic Studio Mozart koji, osim finske i turske saune, jedini u Hrvatskoj ima i japansku saunu.



U Istri jedini wellness otok

Ipak, Istra je jedini dio Hrvatske koja je wellnessu, uz sadržaje u gotovo svim hotelima, posvetila i citav otok. Wellness centar hotela Istra, jedan medu najvecim i najbolje opremljenim centrima u Hrvatskoj, površine 1.650 cetvornih metara, smješten je na otoku Sv. Andrija, udaljenom tek desetak minuta vožnje brodom od Rovinja.

Wellness otok je osmišljen na temu Mediterana i nudi odmor u autenticnom mediteranskom vrtu, izuzetno udobnom i prirodnom ambijentu s modernim interijerom i najsuvremenijom opremom. Ideja Wellness otoka temelji se na blagodatima mediteranskog bilja, supstanci mora i blage rovinjske mikroklime.



U istarske posebnosti spada i novouredeni porecki hotel Palazzo koji vrhunski spa tretman upotpunjuje jedinstvenim tretmanima za lice kavijarom, tartufima i vinom.

U umaškoj wellness ponudi sadržana je filozofija kvalitetnog nacina življenja, koja ukljucuje poseban buffet kutak sa zdravim namirnicama, pogled na pucinu i miris svježine. Hotel Sol Coral ima egzoticne ljekovite tretmane i masaže prema drevnim istocnjackim tehnikama, dok hotel Sol Umag nudi atraktivni whirlpool, tematske saune i beauty masaže u otmjenom, opuštajucem wellness centru Istrian Relax Villageu.


Podijeli: Facebook Twiter