Odmorište Bale otvara se pocetkom lipnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetkom lipnja ponovo ce se otvoriti odmorište Bale u oba smjera Istarskog ipsilona. Zatvoreno je još od kraja prošle godine zbog drasticnog pada prometa pa je podkoncesionaru Alenu Dodicu postalo financijski neisplativo. Umjesto ugostiteljskog objekta, ondje ce se uskoro otvoriti turisticka agencija i prodavaonica istarskih suvenira.

- Ponekad sam tijekom radnog dana imao svega tridesetak kuna prometa, a istovremeno su se gomilali ogromni troškovi s obzirom na to da odmorište nema integriranu struju i vodu. Odmah po zatvaranju dogodile su mi se i provale u objekt, stoga sam u dogovoru s Bina-Istrom odlucio do ljeta zatvoriti citavo odmorište, ispricao nam je Dodic, koji je odmorište Bale unajmio na temelju javnog natjecaja od Bina-Istre prije sedam godina, kada se ono još nalazilo na brzoj cesti. Prvi je na Ipsilonu otvorio ugostiteljski objekt, osigurao sanitarni cvor i opremio te uredio okoliš kako bi posjetiteljima bio maksimalno ugodan.



- U doba kad je Ipsilon bio brza cesta, još sam i uspijevao pokriti skupe troškove i zaraditi. Cesto je navracalo lokalno stanovništvo koje danas ili koristi lokalne besplatne ceste ili se jednostavno ne zaustavlja. Staju tek turisti, i to usred ljetne sezone, no kako je odsad u blizini odmorište s benzinskom crpkom i cjelokupnim popratnim sadržajem, kafic mi se jednostavno više ne isplati, stoga rješavam administracijske poslove kako bih mogao pokrenuti drugu djelatnost, tvrdi Dodic.

U Bina-Istri svjesni su teškog stanja u kojem se njihov podkoncesionar nalazi, stoga su dozvolili vansezonsko zatvaranje odmorišta, a u tom periodu korisnike signalizacijom upucuju na otprilike osam minuta vožnje udaljenu benzinsku postaju Pula. (K. TADIJIC)


Podijeli: Facebook Twiter