Odmoran pogled bez podocnjaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koža oko ociju najtanja je i najosjetljivija na cijelom tijelu. Tamni podocnjaci su zapravo krvne žilice koje se vide kroz tanku kožu. Oni su cesto nasljedni, a mogu biti i posljedica alergija. Ako je alergija razlog podocnjaka, potrebno ju je lijeciti i podocnjaci ce nestati.

Tamni koluti ispod ociju mogu biti i znak slabosti bubrega te nedostatka željeza i vitamina K. No najcešci uzrok podocnjaka je nedovoljno sna. Zato je prvi korak u borbi s tim neprijateljem ženske ljepote osam sati sna i pravilna prehrana. Nutricionisti porucuju da bi bilo idealno jesti špinat svaki dan. Jednostavni trik koji daje velike rezultate je prije spavanja prekriti oci mokrom tkaninom namocenom hladnom vodom. Ujutro ce se vidjeti poboljšanje.



Poznata, a ucinkovita je i metoda nanošenja kriški krastavaca na oci. Krastavci bitno smanjuju natecenost, a moraju biti hladni. Isto je i s vrecicama caja jer sastojak tanin odlicno rješava problem tamne boje podocnjaka. Potrebno je samo leci, zatvoriti oci i staviti na vjede vrecice caja. Metodu treba ponavljati svaki dan po deset minuta i necete izgledati kao rakun.

Krema od krumpira

Za kremu od krumpira potreban je mali sirovi krumpir i dvije žlice soka od jabuke koji nije zasladen. Stavite sastojke u mikser i izmiješajte. Nakon što se stvorila krema, toplom tkaninom je utrljajte oko ociju i ostavite na licu pet minuta.



Kucna krema od avokada

Za ucinkovitu i jednostavnu kremu protiv tamnih kolutova ispod ociju potrebno je izmiksati tri kriške avokada i pet kapi bademova ulja. Nanesite kremu oko ociju i ostavite samo pet minuta. Nakon toga isperite toplom vodom.

Savjet kozmeticara je sir

Savjet kozmeticara je trik sa svježim sirom. Sve što trebate je svježi sir i dvije vatice. Malo sira stavite na svaku vaticu i ostavite na ocima 15 minuta prije odlaska na spavanje. Bit cete zadivljeni rezultatima ujutro!



Umjesto krastavaca

Krumpiri su poznati po tome što imaju prirodni ucinak bijeljenja, pa je staviti tanku krišku krumpira na oci idealan tretman u borbi protiv podocnjaka. Mnogi rabe tu metodu, umjesto postupka s krastavcima.


Podijeli: Facebook Twiter